Ji teigė, jog artimiausiu metu šalnų dieną dar sulauksime.

„Galbūt ne tokių stiprių, kokias turėjome šį savaitgalį, bet bent jau iki savaitės vidurio dirvos paviršių dar tikrai nubalins šalnos. Antradienio naktį ore vietomis, o dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Bet jau nuo trečiadienio tos šalnos turėtų lankytis tik dirvos paviršiuje, bet irgi dar didesnėje šalies dalyje. Na, o ketvirtadienį šalnos jau tikrai bus pavienės ir rodysis tik kai kur“, – teigė sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.

Sinoptikė teigė, jog ši savaitė bus labai panaši į praėjusį savaitgalį – saulėtas, malonus, be lietaus.

„Su nestipriu vėju. Tiesa, tas vėjas trečiadienio dieną jau pradės stiprėti – bus pietryčių krypties ir dienos metu sieks 8–13 m/s. O antradienį ir trečiadienio naktį vėjas bus ramesnis.

Ketvirtadienį vėjas dienos metu irgi išliks neramus. Naktį kiek aprims“, – tikino ji.

Oro temperatūra šią savaitę mažais žingsneliais kops į viršų.

„Jeigu kalbame apie pirmadienį, tai šiandien temperatūra svyruos tarp 12–17 laipsnių šilumos. Antradienis jau bus vienu kitu laipsniu šiltesnis – vyraujanti temperatūra bus 13–18 laipsnių.

Trečiadienis turėtų būti dar šiltesnis – tarp 14–19 laipsnių. Na, o ketvirtadienį pietvakarinis šalies pakraštys jau gali pasiekti ir 20 laipsnių šilumos ribą – vyraujanti temperatūra bus 15–20 laipsnių“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ teigė LHMT sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.

Ir savaitgalį šalyje vyraus panaši oro temperatūra, tik bus nedidelė trumpo lietaus tikimybė.

„Bet jei lietus ir pasirodys, nors čia dar toli, tai vietomis ir trumpas bei negausus“, – kalbėjo S. Dalinkevičiūtė.