Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Kristina Janulevičienė Delfi trečiadienį patvirtino, kad incidentas įvyko pernai prieš pat Kūčias.

Gruodžio 23 dieną Varėnos rajone, Naujųjų Valkininkų kaime esančiame kelio vingyje susidūrė du priešpriešais atvažiuojantys keturračiai.

Vieną jų vairavo savivaldybės vicemeras A. Verbickas.

Įvykio metu nukentėjo kartu su juo keturratyje važiavusi keleivė – vėliau jai Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje nustatyti kaulų lūžiai ir sumušimai.

Suteikus pagalbą ji, policijos atstovės teigimu, buvo išleista gydytis į namus.

Policija patikrino keturračių vairuotojus, abu jie buvo blaivūs.

Politikui pareiškė įtarimus

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimą, jei dėl to įvyko eismo įvykis, kurio metu nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata.

Policijos atstovė Delfi patvirtino, kad tyrime Varėnos vicemerui A. Verbickui pareikšti įtarimai.

„Mūsų įstatymuose aiškiai numatyta – kai yra nukentėjęs asmuo, būtinai pradedamas ikiteisminis tyrimas. Šiai dienai yra pradėta – viskas pagal procedūras, kaip ir turi būti“, – Delfi trečiadienį sakė vicemeras.

Jis pasakojo, kad yra subūręs motociklininkų klubą „Pakeliui su vėju“, kuriam priklauso ir keturračių entuziastai.

Vienas kitam pretenzijų neturi

Avarija, pasak politiko, įvyko per renginį, skirtą rajono savivaldybės bendruomeninių globos namų auklėtiniams, kurie pramogai buvo vežiojami keturračiais.

„Ne tik vaikus vežiojome, bet ir personalą. Nukentėjusi moteris yra auklėtoja“, – sakė vicemeras.

Anot jo, transporto priemonių susidūrimas įvyko kelio posūkyje.

„Tą dieną buvo labai didelis snygis. Todėl pradėjo šiek tiek nešti tą keturratį, bandžiau jį suvaldyti, bet nepavyko. Iš priekio važiavo mano bičiulis ir trenkėsi į šoną – tiesiog nebuvo jau kur dėtis, mano bičiulis negalėjo nusukti, nes būtų atsitrenkęs į pušis. Mes priėmėme kaip abipusę kaltę, vienas kitam neturime pretenzijų, o mano keleivė liko sužalota, nes ji nukrito ant asfalto“, – avarijos aplinkybes nupasakojo A. Verbickas.

Vicemeras teigė apgailestaujantis dėl moters patirtų sužalojimų, bet leido sau pasidžiauti, kad tuo metu keturračiu nevažiavo vaikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)