Visgi, kaip leidžia suprasti ekspremjeras S. Skvernelis, prezidento rinkimuose partijai tikrai verta pasižvalgyti alternatyvų.

„Aš manau, kad turime surasti kitą kandidatą. Aš jau kartą buvau kandidatas prezidento rinkimuose. Dar kartą ir, ko gero, su tais pačiais pagrindiniais varžovais konkuruoti tikrai nematau didelio poreikio. Bet kaip bus, matysime. Reikia bendro sprendimo“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

„Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, buvo patvirtintos tvarkos. Partijos skyriai visas tvarkas gavo ir su jomis susipažins. Šeštadienį turėsime partijos sąskrydį, kuriame ir padiskutuosime. Tada jau prasidės skyrių iniciatyvos dėl keliamų kandidatų. Žiūrėsime, kiek jų turėsime“, – teigė politikas, pridurdamas, kad partija savo kandidatą įvardins veikiausiai besibaigiant rudeniui.

S. Skvernelio manymu, „Vardan Lietuvos“ galėtų iškelti ne vieną konkurencingą kandidatą. Vienas jų – buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis. S. Skvernelis net neabejojo, kad L. Kukuraičio kandidatūrą iškels ne vienas partijos skyrius.

„Aš net neabejoju, kad Lino Kukuraičio kandidatūra bus ne vieno skyriaus iškelta. Net neabejoju. Tai būtų puikus kandidatas į prezidentus“, – tikino „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, akcentuodamas šaliai vadovauti tinkamas buvusio ministro savybes.

„Ministrų kabinete jis stebino mane ir savo kompetencija, ir didžiuliu progresu. Jis juk atėjo iš nevalstybinio sektoriaus. Jis buvo vienas iš stipriausių ministrų. Daromos reformos buvo daromos protingai, su atjauta. Žmogus empatiškas, šeimos žmogus, tikintis žmogus. Kai atėjo į mūsų bendruomenę, atsiskleidė jo kaip lyderio, organizatoriaus savybės. Jis telkia bendruomenę. Manau, kad jis tikrai turi visas reikalingas prezidentui savybes“, – sakė S. Skvernelis.

Sprendimo, kad kandidatu būtinai bus S. Skvernelis – nėra

Mintis, kad opozicijoje esančios partijos kandidatu į prezidentus galėtų būti būtent L. Kukuraitis, politinėje organizacijoje sukasi jau kurį laiką. Visgi, kaip Eltai pažymėjo vienas iš demokratų partijos pirmininko pavaduotojų Vytautas Bakas, stipriausias kandidatas yra S. Skvernelis.

„Bendruomenė, žinoma, diskutuos, bet stipriausias kandidatas, be abejo, yra partijos pirmininkas“, – teigė V. Bakas.

„Linas Kukuraitis yra stiprus socialinėje politikoje, bet labai svarbu prezidento rinkimuose kandidatui turėti platų matymą. Žinoti situaciją saugumo srityje, ekonominę šalies situaciją. Todėl labai svarbu kandidatams suformuluoti valstybės raidos viziją“, – akcentavo politikas.

Linas Kukuraitis

Kita vertus, tikino jis, manyti, kad partija pasirinks jau kartą prezidento rinkimuose dalyvavusį S. Skvernelį, nereikėtų.

„Sprendimo, kad būtinai bus Saulius Skvernelis... Jis pats tokio sprendimo nėra priėmęs. Nėra taip, kad tikrai bus Saulius Skvernelis“, – tikino parlamentaras.

Galimybes dalyvauti prezidento rinkimuose L. Kukuraitis neatmeta, bet vertina santūriai

Savo ruožtu pats L. Kukuraitis savo galimybes atstovauti partiją prezidento rinkimuose vertina santūriai. Paklaustas, kaip vertina vis pasigirstančius pasvarstymus apie jo galimą kandidatūrą – kategoriško ne nesako.

„Smagu, kad kolegos pasitiki ir mane mato, tačiau dėl sprendimų – reikia palaukti visų procedūrų. Mes dabar jas tik pasitvirtinę. Kandidatų kėlimo ir reitingavimo procesas tik prasidės. Tad reikia palaukti procedūrų“, – Eltai sakė jis.

„Noro tikrai nėra didelio, o kaip klostysis – tai matysime. Man atrodo, kad tikrai galime surasti ir geresnių kandidatų. Kol kas rezervuotai žiūriu į šį procesą“, – santūriai savo galimybes apibendrino L. Kukuraitis.

Prezidento rinkimai Lietuvoje planuojami 2024 m. gegužę. Apie dalyvavimą juose jau paskelbė S. Skvernelio Vyriausybėje sveikatos apsaugos ministru dirbęs „valstietis“ Aurelijus Veryga. Prezidentas Gitanas Nausėda apie savo planus ketina pranešti metų pabaigoje. Kiti galimi kandidatai apie savo planus kol kas oficialiai nėra pranešę.