Civilinis ieškinys atitinkamai nenagrinėtas, informuojama teismo pranešime spaudai.

Teismas nutarė, kad S. Ruseckienė negali būti kaltinama tarnybinių pareigų neatlikimu, nes ji nėra valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo. Ji neturėjo tokių reikšmingų administracinių įgaliojimų, be to, jos funkcijos buvo skirtos užtikrinti ne viešąjį, o privataus juridinio asmens interesą. Todėl už šį kaltinimą baudžiamoji atsakomybė kaltinamajai negalima.

Dėl neatsargaus sveikatos sutrikdymo moteris išteisinta, nes jos valymo sutarties su vandens parku nuostatos yra bendro pobūdžio ir negali būti pripažintos specialiomis elgesio saugumo taisyklėmis. Nuostatos susijusios su paslaugų kokybe, o ne su darbo saugumo reikalavimais. Todėl kaltinamoji nebuvo atsakinga už saugumo užtikrinimą, be to, teismas neįžvelgė jos neatsargios kaltės vykdant pareigas.
Svetlana Ruseckienė

Teismo vertinimu, nelaimingo atsitikimo kilimą lėmė visas kompleksas nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių, tarp jų ir UAB „Vandens parkas“ ir UAB „Mano būstas“ atsakingų asmenų veiksmai.

Primename, kad S.Ruseckienė 2013 metų rugpjūčio mėnesį nurodė vandens parko valytojams nuimti vandens atrakciono „Kanojų upė“ dvejas apsaugines groteles, kurios dengė vandens įtraukimo cirkuliacines angas. Būdama atsakinga už atliekamų valymo darbų įvykdymą ir kokybę, ji nenumatė, kad neuždengtos angos gali kelti pavojų vandens parko lankytojams. 2013-ųjų rugpjūčio 17 dieną į vieną iš cirkuliacinių angų buvo įtraukta mažametė parko lankytoja, kuri patyrė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.