„Šiek tiek pablogėjo, lyginant su vakar vakaru, nes kol kas Minijos vandens lygis vis dar kyla. Bet prieš pusantros valandos kalbėjau ir su Priekulės seniūne, ir su mūsų viešosios tvarkos skyriumi, kurie buvo nuvažiavę, tai per pylimus dar niekur nesiveržia“, – situaciją Priekulėje Eltai komentavo B. Markauskas.

„Lankupių šliuze vanduo teka per viršų, bet nedaug. Maždaug kokie 5 centimetrai yra pilnai atidarytos galerijos, tai irgi nėra tokios kritinės situacijos“, – tikino meras.

Visgi blogiausia situacija dėl pakilusio vandens išlieka Šilininkų kaime, į kurį vedantys keliai – užsemti.

„Turbūt blogiausia yra Šilininkų kaime, jis yra praktiškai atkirstas, bet viena šeima yra išvažiavusi į Klaipėdą, o su kitais gyventojais kalbame – jie pripratę ir problemų nemato, kol kas pagalbos jokio nereikia“, – kalbėjo B. Markauskas.

Sudėtinga situacija ir netoli Klaipėdos esančiame Purmalių kaime, sako meras B. Markauskas. Ten, anot jo, šeštadienio vakarą išsiųstos priešgaisrinės tarnybos pajėgos.

„Čia prie Klaipėdos yra užtvinusi Danės upė, Purmalių kaimo pakrantės soduose yra daug gyvenamųjų namų, ten yra pylimas, ir nors iš Danės pusės pylimas apsaugo, bet iš kitos pusės labai daug vandens pritekėjo. Tai ten jau turbūt dvi dienas dirba galingas siurblys, bet vakar vakare dar išsiuntėme priešgaisrinę tarnybą, tai dabar dirba du siurbliai – situacija yra stabilizuota“, – pasakojo Klaipėdos rajono meras.

Vis dėlto, B. Markausko teigimu, remiantis hidrometeorologiniais duomenimis, vandens lygis Minijoje tiek Kartena šiek tiek krito.

„Pagal hidrometeorologinius duomenis, ties Kartena truputį krito vandens lygis, tai labai tikėtina, kad jeigu šiandien išsilaikys neliję, tai link vakaro turėtų ir Minijoje ties Priekule mažėti vandens lygis. Labai tikimės, kad kažko blogo neįvyks“, – sakė meras.

„Bet kol kas nėra pavojaus žmonių gyvybei. Ir labai tikimės, kad iki vakaro gal pradės gerėti situacija“, – pridūrė B. Markauskas.

Anot jo, vandens lygis Minijoje ties Priekule šiuo metu yra labiau pakilęs nei lapkričio mėnesį, kai Klaipėdos rajone buvo paskelbtas stichinis įvykis.

„Pats vandens lygis yra jau aukštesnis nei lapkričio mėnesį. Netgi ties Priekule šiek tiek aukštesnis. Bet yra pasiruošta, yra vienas pylimas sutvirtintas, ant kito pylimo sukrauti smėlio maišai“, – komentavo B. Markauskas.

ELTA primena, kad šeštadienį Minijoje ties Priekule vandens lygis perkopė stichinį lygį ir pasiekė 571,4 centimetro.

Kretingos rajono savivaldybė šeštadienį pranešė, kad vandens lygis Minijoje ties Kartena dar nesiekia stichinio.

Lapkričio pradžioje Klaipėdos rajono savivaldybė buvo paskelbusi stichinį įvykį dėl Minijos upėje kylančio vandens lygio. Tuo metu vanduo Minijos upėje ties Priekule siekė 570 cm (riba – 560 cm).