„Siūloma ir siekiama vieneriems metams nukelti valstybės tarnautojų suvienodintų pareigybių kategorijų intervalų mažinimą, tai leistų taupyti biudžeto lėšas, kurių reikėtų, jei nuo 2016 metų būtų pradėta mažinti mano minėtus intervalus“, - trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Valstybės tarnybos įstatymo priede, kurio įsigaliojimas jau ne vienus yra atidedamas, dabar nustatyta, jog nuo 2016 metų sausio 1 dienos bus pradėti mažinti valstybės tarnautojų pareigybių kategorijų intervalai, taip kai kurių valstybės tarnautojų pareigybių kategorijos padidėtų ir tam reikėtų papildomų valstybės biudžeto lėšų.

Vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius BNS sakė, kad algos valstybės tarnautojams kitąmet didės ir nevienodinant kategorijų.

„Mes vykdome atsakingą valstybės finansų politiką, o daugelis valstybės tarnautojų ir taip kitais metais pajus padidėjimą, kadangi atstatomos krizės metu sumažintos algos, padidėjimas bus 5 procentai“, - sakė viceministras.

Kategorijų vienodinimą, E.Jankevičiaus teigimu, paskatino atidėti ir tai, kad yra parengtas naujas Valstybės tarnybos įstatymas, kuris gerokai keisti tarnautojų darbo apmokėjimą, veiklos vertinimą, atleidimo iš tarnybos sąlygas.

„Yra pateiktas (Seimui) Valstybės tarnybos įstatymas, juo remiantis algos ir taip bus perskaičiuojamos pagal naują tvarką, mes manome, kad nauja apmokėjimo sistema bus ir naudingesnė žmonėms, ir skaidresnė“, - aiškino viceministras.