Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjunga (LKKSS) dėl A.Paleckio kreipėsi į Seimą, prokurorus ir Teisingumo ministeriją, pastarosios prašydama uždrausti A.Paleckio vadovaujamą Socialistinį liaudies frontą (SLF).

„Bet žiūrint į šią situaciją, kas šiame Seime, mes turime labai mažai vilčių", - susitikime šeštadienį kalbėjo LKKSS centro valdybos narys Antanas Kliunka.

Jo teigimu, A.Palekio vykdoma „šmeižto kampanija" vis aštrėja. A.Kliunka ragino valstybės gynėjus su ja kovoti.

„Vakar ir užvakar pasigirdo A.Paleckio pareiškimų, kad jie ruošiasi kautis. Vyrai ir visos organizacijos išsibarsčiusios, susiskaldžiusios - mes turime pagaliau vienytis, prieš frontą turi būti frontas", - dėstė jis.

„Tai - ne A.Paleckio, tai Rusijos ir Lietuvos politinės dvikovos klausimas", - teigė Kovo 11-osios Akto signataras, vienas pirmųjų Valstybės saugumo departamento vadovų Zigmas Vaišvila.

Pasak Z.Vaišvilos, A.Paleckio fraze apie Sausio 13-osios įvykius „savi šaudė į savus", už kurią jis buvo nuteistas, buvo apšmeižti visi laisvės gynėjai.

„Apkaltinti šia fraze visi iki vieno, kurie buvo visų pirma prie bokšto, ir jie žinojo, kur eina ir ką daro. Apšmeižti, įžeisti visi ir ne tik gynėjai", - teigė jis.

Prie signataro namų SLF šeštadienį surengė piketą.

„A.Paleckio ir jo partijos veiklos ribos, prieš sausio 13-ąją pasiekusios tokį viešumo lygį, manau, peržengė ribas", - teigė Z.Vaišvila.

Dėl SLF lyderio teiginio, esą 1991 metų sausį „saviškiai šaudė į savus", pernai vasarą Vilniaus apygardos teismas pripažino jį kaltu dėl sovietinės agresijos neigimo ir skyrė jam 10,4 tūkst. litų baudą.

Tačiau, pasak A.Kliunkos, reikia kovoti ne tik su A.Paleckiu, bet ir su nuolaidomis Lietuvos lenkams.

„Mūsų laukia kova ne tik su A.Paleckiu. Vos tik susiformavo nauja Vyriausybė, užsienio reikalų ministras pareiškė, kad lenkams reikia daryti nuolaidas", - kalbėjo jis.

Anot A.Kliunkos, Šalčininkų rajone mokytojai kasdien jaučia spaudimą, „su baime laukia šitos dvigubos v įvedimo ir gatvių pervadinimo".

„Nežinau, kokiu keliu tai bus daroma, keičiama Konstitucija. Bet gal mes galime susiorganizuoti, surinkti 3 tūkst. parašų, kad šitas dalykas nebūtų padarytas. Todėl mūsų kova nesibaigė", - sakė jis.

Šeštadienį vyksta Laisvės gynėjų dienai skirti renginiai.

1991 metų sausį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, 31 buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 buvo kitaip sužaloti. Tų pačių metų liepos 31-ąją Medininkų muitinės poste buvo nužudyti septyni policijos ir muitinės pareigūnai, saugoję sovietų tuomet dar nepripažintos Lietuvos valstybės sieną.