Arkivyskupijai grąžinamas ne visas jai istoriškai priklausantis plotas. 2007 m. Bažnyčia atgavo dalį šio pastato (apie 90 kv. m), dabar jai bus grąžinta dar 59 kv. m pastato rūsyje. Bažnyčiai turėtų atitekti ir dar apie 600 kv. m šio pastato, tačiau ši namo dalis jai nebus atiduota. Valstybė ryžosi išpirkti likusią namo dalį ir už ją arkivyskupijai sumokėti net 2,26 mln. litų kompensaciją.

V.Milėnas teigė, esą likusios namo dalies Bažnyčiai nebuvo galima grąžinti, mat ten yra butai, gyvena žmonės. "Vyriausybė tam specialiai skirs lėšų. Mes, kai tas lėšas gausime, jas atiduosime Bažnyčiai. Čia nebus išleistas nė vienas savivaldybės litas", – kalbėjo Vilniaus administracijos vadovas.

Bažnyčiai valstybės milijonų veikiausiai reikės palaukti. Pinigai į kurijos sąskaitą keliaus keletą metų. "Jeigu kalbame apie piniginę kompensaciją, tai ji pradedama mokėti po penkerių metų, ir ne vėliau kaip per 25 metus turi būti sumokėta", – "Vilniaus dienai" sakė Ministro pirmininko tarnybos Visuomenės informavimo departamento direktorė Lina Karsokaitė.

Tai jau antras kartas, kai arkivyskupijai už patalpas šiame pastate atiduodamas kitas valstybės turtas. Prieš trejus metus Vyriausybė atkūrė Bažnyčios nuosavybės teises į dalį šio namo, tačiau Kurijos prašymu patalpos buvo išmainytos. Patalpas, kurių vertė, Vyriausybės pasamdytų ekspertų nuomone, tuo metu siekė apie 650 tūkst. litų, Bažnyčia išmainė į Valstybinio žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centro patikėjimo teise valdytą nekilnojamąjį turtą Ignalinos rajone, Gaveikėnų kaime. Už dalį pastato sostinės senamiestyje kurija gavo daržinę, dvi lentpjūves, stoginę, gyvenamąjį namą, tvartą ir netgi į saugomų paveldo objektų sąrašą įtrauktą vandens malūną. Dabar sodyba Gaveikėnų kaime tapo kone prabangia poilsiaviete.