Ar valstybė kontroliuoja, kas ir kokiais būdais užvaldo gražiausias Lietuvos vietas? Toks klausimas kyla po DELFI eksperimento (ČIA) uždariausiame ir pačiame prabangiausiame Gulbinų kvartale, prie Gulbino ežero, šalia Vilniaus, kuriame savo rezidencijas turi įtakingiausi šalies verslininkai, ir kur žurnalistai dėl tvorų negalėjo patekti į valstybei priklausantį mišką.

Šioje teritorijoje nuolat budi ginkluota apsauga, o visą kvartalą juosia aukšta metalinė tvora, ant kurios yra ir daugybė vaizdo kamerų.

Sykiu su DELFI žurnalistais į Gulbinų kvartalą, kurio daugiau nei pusė oficialiai yra valstybinis miškas, bandė patekti ir tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas.

„Tai buvo akivaizdu, kad taip ir bus, kad ten nepateksime. Ten Seimo nariai yra važiavę ir nepatekę, patys aplinkosaugininkai nepatenka į tą teritoriją. Gulbinų kvartalas yra ryškiausia iliustracija, aisbergo viršūnė, bet tokių vietų Lietuvoje yra daugybė. Pati mintis yra labai paprasta. Kurį laiką Lietuvoje galiojo tokie politikų ir verslininkų simbiozės santykiai, mes juos labai ryškiai matėme, pavyzdžiui, Vilniuje pono Zuoko valdymo metu, kai šalia arenos ir vandens pramogų parko verslininkams 99 metams išnuomojamas valstybinės žemės sklypas, kuris yra be proto brangus, brangesnis nei tie statiniai. Ir žadama, kad ten nė vieno gyvenamo namo nebus“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ pabrėžė S. Malinauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)