S. Skvernelis surinko 52,86 proc. rinkėjų balsų, aplenkęs su 44,55 proc. balsų likusį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovą Kęstutį Masiulį. S. Skvernelis panašiu skirtumu lyderiavo ir pirmajame ture.

S. Skvernelis buvo įrašytas pirmuoju LVŽS rinkiminiame sąraše, daugiamandatėje apygardoje partija liko antra su 19 mandatų, nedaug atsilikusi nuo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų.

Su antrojo turo rezultatais, Seimo rinkimus ryškiai laimi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, pirmaudami daugiau kaip 30-yje vienmandačių apygardų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Kiek po vidurnakčio į rinkiminį štabą grįžęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) atstovas Saulius Skvernelis neslėpė šypsenos ir džiugiai priėmė kolegų sveikinimus.

„Šiandien džiaugiuosi, kad esu išrinktas Seimo nariu. Dėkoju Karoliniškių ir Pilaitės gyventojams už tai“, – sakė jis.

Anot S. Skvernelio, premjero kėdės jis dar nesimatuoja – laukia, kaip bus.

„Pas mus yra ne vienas žmogus, kuris galėtų vadovauti Vyriausybei“, – aiškino jis, prašydamas palaukti pirmadienio ryto, kai bus imama konkrečiai kalbėti su konkrečiomis partijomis dėl konkrečių pozicijų.

Pasak LVŽS atstovo, politinės partijos, kurios nori įgyvendinti pokyčius, bus kviečiamos susitarti ir dirbti kartu.

„Sutikčiau dirbti ten, kur Lietuvai bus geriausia, kur galėsime geriausiai įgyvendinti žmonių lūkesčius“, – aiškino S. Skvernelis.

Anot pašnekovo, po rinkimų rezultatų nuotaikos keičiasi, tad jis nori „pralaukti“ karštas emocijas. Besiderėsiantis jis aiškino kartu su Ramūnu Karbauskiu.

„Šios dvi savaitės mūsų žmonėms buvo ypač sunkios. Jei visa kampanija buvo pakankamai korektiška, dabar mes sulaukėme to, kas mus žeidžia labai.

Mane, kaip valstybės pilietį, ir kitus. Kai keliamas klausimas, ar nėra grėsmės iš Rusijos – tai sena supuvusi tema, kuri net tokiu metu buvo ištraukta iš istorinės nebūties“, – piktinosi jis.

S. Skvernelis sakė dar nepatikrinęs, ar kas iš kitų partijų lyderių jį pasveikino su sėkme rinkimuose. Savo ruožtu pats aiškino laukiantis partijos būstinėje visų kolegų.

„Manau, tai buvo kryptingas darbas su žmonėmis, su savo komanda. Tų tikslų kėlimas, požiūrio į žmogų pakeitimas. Manau, žmonėms pabodo. Matyti, kad rezultatams aiškėjant, rodosi tikras veidas kolegų politikų, kurie pradeda kalbėti, kad neaišku, kas laimėjo rinkimus, kokia kryptis, kada išsibėgiosime“, – sakė pašnekovas.

Paklaustas apie premjero Algirdo Butkevičiaus nesėkmę rinkimuose, S. Skvernelis aiškino, kad toks smūgis būtų skaudus kiekvienos partijos lyderiui.

„Mūsų žmogus, kuris tikrai kryptingai ir ilgai dirbo, bet turėjo laiko vos 2-3 mėnesius, tačiau sugebėjo pasiekti rezultatą. Tačiau mes laimėjome visoje Suvalkijoje, matyt, tai žmonių požiūris į gana užsitęsusius veiksmus“, – nuomone dalijosi jis.

Daugiamandatėje apygardoje per pirmąjį turą Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gavo 20, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 19, Socialdemokratų partija – 13, Liberalų sąjūdis – aštuonis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – po penkis mandatus. Taip pat pirmajame ture vienmandatėse buvo išrinkti du Lietuvos lenkų atstovai ir konservatorė.