Jis tikina, kad kol kas vidaus reikalų ministro pareigas einantis S. Skvernelis nėra partijos rinkimų sąrašo lyderis.

Paklaustas, kokiomis aplinkybėmis partijos sąraše atsirado vienas iš konservatorių veteranų Egidijus Vareikis, „valstiečių“ lyderis aiškino, jog jam tiesiog buvo ištiesta pagalbos ranka.

„Nesivaikėme kažkokio žymaus žmogaus, o tiesiog ėmėmės jam padėti, nepastumdami į prarają dėl to, kad praeityje turėjo problemų dėl alkoholio. Buvau susitikęs su Egidijumi, ilgai kalbėjomės apie tai, kaip jam pavyko įveikti priklausomybę alkoholiui, apie vertybes. Jis šiuo metu vienas labiausiai blaivybe besirūpinančių politikų. Todėl labai džiaugiuosi, kad šis žmogus bus mūsų komandoje“, - LRT.lt aiškina R. Karbauskis.

Tiesa, E. Vareikis „valstiečių“ sąraše bus įrašytas paskutiniu 141 numeriu. Bet, pasak R. Karbauskio, neatmestina galimybė, kad jam bus pasiūlyta ir vienmandatė apygarda.

Dėl bendro darbo ateityje „valstiečiai“ jau yra susitarę ir su buvusiu Liberalų ir centro sąjungos nariu, dirbusiu vidaus reikalų ir sveikatos apsaugos ministru, Seimo kontrolieriumi Raimundu Šukiu.

Jis pats apie tai plačiau kalbėti nepanoro, tik patvirtino žinias, kad kalbėjosi su R. Karbauskiu ir jo pavaduotoja, Seimo nare Rima Baškiene. Pasak R. Šukio, viskas kalbomis ir baigėsi.

Bet R. Karbauskis buvo atviresnis – R. Šukys pats ieškojo galimybių pabendrauti su „valstiečiais“ ir su juo jau susitarta bendradarbiauti. Prieš jį vienmandatėje apygardoje, dėl kurios dar nėra galutinio susitarimo, „valstiečiai“ nekels jokio savo partijos nario.

„Valstiečiai“ taip pat intensyviai veda derybas su visuomeniniais rinkimų komitetais, kurie dalyvavo Savivaldybių rinkimuose.

R. Karbauskis patikino, jog jau dabar aišku, kad partijos rinkimų sąraše bus nemažai komitetų atstovų.