Konstatavę, jog dėl programos punktų susitarta, derybininkai tarsis dėl postų Seime ir Vyriausybėje, sako „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Pirmadienį prasidės pokalbis apie tai, kas liko nesuderinta, kur kyla abejonės, klausimai. Jeigu bus sutarta dėl programinių dalykų, tada bus pradėta šnekėti apie visus kitus klausimus, kurie susiję su koalicine sutartimi“, - BNS sakė R.Karbauskis.

„Jeigu bus aišku dėl programinių ir vertybinių dalykų, pereisime prie struktūros, proporcijų Seime ir Vyriausybėje“, - pridūrė jis.

Į Seimą išrinktas LVŽS atstovas, vienas derybininkų dėl programos, Vytautas Bakas savaitgalį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, jog „pirmadienį partijų lyderiai apsispręs dėl draudimo ministrui būti Seimo nariu, ministerijų perkėlimo į Kauną, ypatingojo prokuroro, tiesioginių seniūnų rinkimų, ministerijų sujungimo, jų skaičiaus mažinimo“.

Vertybines nuostatas „valstiečių“ ir socialdemokratų darbo grupės derino nuo praėjusios savaitės.

Seimo rinkimus laimėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga derėtis dėl valdančiosios koalicijos formavimo siūlė ir konservatoriams, tačiau šie pareiškė nesiderėsiantys, kol „valstiečiai“ paraleliai vykdo derybas su socialdemokratais.

Per spalį vykusius Seimo rinkimus „valstiečiai“ iškovojo 56 parlamentarų mandatus, konservatoriai laimėjo 31 mandatą, o socialdemokratai Seime turės 17 atstovų.