„Tikrai tokia galimybė (interpeliacijos – ELTA) yra. Manau, kad tikrai ją palaikytume, bet turėtume kalbėti ne tik apie paties ministro neveiksnumą, bet ir Vyriausybės neveikimą“, – ketvirtadienį LVŽS frakcijos surengtoje spaudos konferencijoje Seime teigė A. Nekrošius.

Seimo narys tikina, kad nėra aišku, kiek ministras turi laisvės premjerės komandoje, taip pat, kyla klausimas, kodėl tokioje sudėtingoje situacijoje nesiimama ryžtingų veiksmų.

„Šiuo metu Lietuvai kariaujant energetinį karą nieko nedaroma, tai mano požiūriu, čia yra ir Vyriausybės atsakomybė. Manau, kad Ingrida Šimonytė taip pat turėtų prisiimti atsakomybę ir pasakyti, ką apie tai galvoja“, – sakė valstietis.

Jam pritarė ir kitas LVŽS frakcijos narys Valius Ąžuolas. Pasak jo, energetikos ministras bei Vyriausybė ir valdantieji, siekdami suvaldyti augančias elektros kainas, galėjo imti pavyzdį iš Portugalijos ir Ispanijos, kurios prieš pusę metų pakeitė biržos taisyklę, taip atpigindamos elektrą 10–15 euro centų.

„Jeigu Lietuva būtų tokius pakeitimus padariusi kartu su Ispanija ir Portugalija, elektros vartotojai per puse metų būtų sutaupę 600 mln. eurų. Ant energetikos ministro pečių yra 600 mln. eurų, kuriuos permokėjo elektros vartotojai, tai turbūt ne tik interpeliacijos, bet ir gilesnio vidinio tyrimo reikėtų, gal buvo piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi ir tyčia to nedaroma“, – aiškino V. Ąžuolas.

ELTA primena, kad antradienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė tvirtino, jog dėl aukštų elektros kainų ir negaunamų atsakymų iš energetikos ministro Dainiaus Kreivio, jam turėtų būti surengta interpeliacija.

Ji aiškino, kad ministras interpeliacijos metu galėtų atsakyti į gausybę kylančių klausimų, taip pat, tuomet galėtų paaiškėti, ar jis tinkamas užimti einamas pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją