„Vilniaus skyriui iškėlus mano kandidatūrą ir per pastarąsias savaites sulaukus gimtojo miesto gyventojų paramos sutikau dalyvauti mero rinkimuose Vilniaus mieste. Visą gyvenimą gyvenau Šeškinėje, rajonas nelabai pasikeitęs, net stadiono „griaučiai“ tie patys.

Manau, kiekvienas Vilniaus miesto gyventojas privalo būti atstovaujamas Vilniaus miesto savivaldybėje vienodai, nesvarbu, jis gyvena senamiestyje ar miegamajame rajone“, - DELFI sakė V. Sinkevičius.

Paskelbė sąrašą

DELFI primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pirmadienį paskelbė partijos kandidatų, patvirtintų į savivaldybių merus, sąrašą.

Iš 60 savivaldybių LVŽS jau yra numačiusi kandidatus į 49 miestų ir rajonų vadovų postus.

Kandidato į Kauno merus LVŽS nutarė nekelti, tačiau rinkimuose palaikys dabartinio miesto vadovo Visvaldo Matijošaičio kandidatūrą.

Kandidatu į Klaipėdos rajono merus bus keliamas Seimo narys, buvęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, iš ministro posto atsistatydinęs gegužės mėnesį.

Netikėtumu tapo kandidatas į Šiaulių vadovus. Juo partija geriausiai mato nepartinį aktorių Aurimą Žvinį, televizijos seriale „Naisių vasara“ įkūnijusį pagrindinį personažą Pijų, kurio prototipu neretai buvo vadinamas LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Gruodžio pradžioje apie savo kandidatavimą paskelbė ir buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Po ilgų diskusijų ir susitikimų su vilniečiais, be abejo, tariantis su kolegomis ir su komanda, noriu pareikšti, kad dalyvausiu kitų metų Vilniaus miesto mero rinkimuose. Žinau, ko nori Vilniaus miesto gyventojai, jie turi daug puikių idėjų ir norėtųsi, kad jos taptų realybe, o, kaip žinote, turiu patirtį, kaip idėjas paversti darbais. Vilniečiai turi būti tų darbų stimuliatoriai“, – žurnalistams sakė A. Zuokas.

Artūras Zuokas

Vienu svarbiausių darbų A. Zuokas įvardijo nemokamą viešąjį transportą vilniečiams Talino pavyzdžiu. Anot A. Zuoko, pagrindinės Vilniaus problemos susijusios su transportu.

O dar anksčiau apie savo kandidatavimą paskelbė dabartinis meras Remigijus Šimašius.

Sostinės meras liberalas Remigijus Šimašius paskelbė, kad pakartotinai sieks posto kitų metų rinkimuose kartu su visuomeniniu komitetu. Meras patikino, kad jo kampanijos biudžetas bus skurdžiausias iš visų kandidatų, tačiau jis tikisi vilniečių paramos.

Remigijus Šimašius

Kalbėdamas apie tai, ką nuveikė per pirmąją kadenciją, R. Šimašius papasakojo apie trečdaliu sumažėjusią sostinės skolą ir ore tvyrojusią korupciją.

R. Šimašius pristatė 12 ambicijų Vilniui. Jis išskyrė keturias sritis: švietimą, geležinį Vilnių, gyvenamuosius rajonus ir judėjimą. Švietimo srityje numatytos trys priemonės – radikalus mokyklų atnaujinimas ir atsisveikinimas su sovietiniais projektais, mokytojų pritraukimo ir motyvavimo programa ir laisvų asmenybių ugdymas. R. Šimašius žada, kad per 4-7 metus bus atnaujintos visos Vilniaus mokyklos pagal moderniausius standartus.