LVŽS lyderis R. Karbauskis penktadienį sakė, kad šios pavardės sąraše atsirado dėl žinomumo ir visuomenės palaikymo.

Ketvirtoje sąrašo vietoje – Seimo narė Aušrinė Norkienė, penktoje – parlamentaras Tomas Tomilinas. Šeštoje vietoje – profesorius Eugenijus Jovaiša, septintoje – Agnė Širinskienė, aštuntoje – Valius Ąžuolas, devintoje – Guoda Burokienė, o dešimtoje – Jonas Jarutis.

Antrasis sąrašo dešimtukas atrodo taip – Dainius Gaižauskas, Rima Baškienė, toliau – Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, Giedrius Surplys, Laima Moginienė, Lukas Savickas, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir parlamentarės Vida Ačienė bei Aušra Papirtienė.

„Didžiausio LVŽS narių palaikymo sulaukęs sąrašo dvidešimtukas turi beveik visos kadencijos Seime ir Vyriausybėje patirtį, pasižymi aktyvumu ir patirtimi bei aktyvia veikla Seime ir Vyriausybėje“, – sakė LVŽS vadovas R. Karbauskis.

„Visi tarybos nariai turėjo vardinį sąrašą, taip ir buvo reitinguojami“, – žiniasklaidai sakė R. Karbauskis.

Jis teigė, kad Seimo nariai buvo reitinguoti ir pagal Seimo posėdžių lankomumą.

„Mes turėjome kriterijus, prašėme kolegų į juos atsižvelgti, kad viename dešimtuko sąraše būtų ne mažiau kaip dvi moterys. Kitas klausimas – mes, vertindami Seimo narių darbą, turėjome tokį įrašą, kad jeigu Seimo narys, dirbdamas frakcijoje, nelankytų posėdžių, jeigu būtų balsavimų, kurie prieštarautų mūsų vertybėms, tad į tai valdyba taip pat galėjo atsižvelgti.

Manau, kad sąrašas yra optimalus, visi Seimo nariai yra pirmame penkiasdešimtuko sąraše“, – vertino pats LVŽS lyderis.

Jis tikino, kad šis sąrašas jau neturėtų keistis, bet „visko būna“.

Penktadienį Naisiuose LVŽS nusprendė nutraukti susitarimą su socialdarbiečiais dėl bendrų kandidatų per Seimo rinkimus kėlimo.

Socialdarbiečiai vertindami šį sprendimą prabilo apie koalicinės sutarties pažeidimą. Tačiau LVŽS lyderis šios problemos nemato.

„Nežinau, tai tikrai nėra sutarties pažeidimas. (…) Mes dėkingi ir Lenkų rinkimų akcijai, LSDDP už tai, kad dirbome koalicijoje, mes juos palaikome, jie – mus. Ir mes tikrai linkime, kad tos partijos laimėtų. Ar tai – ne palaikymas? (…) Niekada nebuvo šnekėta apie bendrą sąrašą, o apie bendrus kandidatus galima kalbėti tik tada, jei mūsų vertybės sutaptų. Deja, taip išėjo, kad vertybės išsiskyrė. Todėl mes bendrų kandidatų neturime“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.