„Komisija griežtai įspėja Seimo narį V. Valkiūną ir ragina savo nuomonę reikšti etiškai, pasisakymuose remiantis faktais, ir vengti teiginių, kurie gali būti suprantami kaip menkinantys ar įžeidžiantys LGBT bendruomenei priklausančius asmenis“, – komisijos išvadą posėdžio metu įgarsino Sergėjus Jovaiša.

Komisijos posėdyje savo poziciją išsakė ir pats V. Valkiūnas, kuris tikino Seimo posėdžio metu išsakęs savo asmeninę nuomonę.

„Noriu pakartoti, kad savo pasisakymą sakiau Seime, iš Seimo tribūnos, noriu pabrėžti, savo tiesioginių pareigų metu išsakiau savo asmeninę nuomonę. Už savo pasisakymus Seimo narys negali būti baudžiamas“, – savo poziciją išsakė V. Valkiūnas.

V. Valkiūnas, per Seimo narių pareiškimams skirtą laiką, LGBT bendruomenę pavadino „teroristine organizacija“.

„Bažnyčia jau galimai terorizuojama, kad pateiktų savo atsakymą apie lytį ir lytiškumą. LGBT homoseksualių santykių propaguotojai spaudžia priimti jiems naudingas išvadas ir įstatymus – kad nebėra vyro ir moters lyties, nebėra tradicinės klasikinės šeimos“, – Seimo tribūnoje ketvirtadienį pasisakė V. Valkiūnas.

„Manau, kad kol LGBT nebus pasauliniu mastu paskelbta kaip galimai teroristinė organizacija, galimai griaunanti viso pasaulio civilizaciją, tol nesibaigs, mano nuomone, šis, galimai, psichologinis teroras“, – kalbėjo parlamentaras.

Į šiuos Seimo nario žodžius sureagavo „laisvietis“ Marius Matijošaitis ir pranešė, kad Laisvės frakcija dėl tokių V. Valkiūno pareiškimų kreipsis į parlamento etikos sargus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)