Delfi TV laidoje A. Valinskas ironizavo, jog protestus rengiantys asmenys jam primena neteisėtus migrantus – atšalus orams jų mažėja.

„Tai ir laiko mažėja, ir noro. Pažiūrėkite, ir gegužės mėnesį jų buvo apie 10 tūkst., šiuo atveju, kaip beskaičiuosi, bet manau, kad nebuvo jų net 5 tūkstančių, iki 5 tūkstančių“, – apie praėjusio penktadienio ir gegužės 15 dienos protestus kalbėjo laidos „Iš esmės“ pašnekovas.

Buvęs Seimo pirmininkas A. Valinskas teigė, jog mato galimybių gimti partijai.

„Partijai galimybę gimti aš matau. Bet ji per anksti pradėta. Juokauju, kad čia kaip ir su nėštumu – 9 mėnesiai partijai (susikurti, aut. p.) prieš rinkimus yra pats tas – įforminta, įregistruota ir tada jau tu gali ant tos bangos (plaukti, aut. p.). O dabar ta banga tiesiog nuslūgs, nes žmonės ateina ir reikalauja, antras mitingas, toks jau didelis ir išreklamuotas.

Reikalavimai yra įvairiausi – ir prieš emigrantus, ir prieš politiką su Baltarusija, prieš ministrus, prieš skiepus ir galimybių pasą“, – protestuotojų keliamus reikalavimus valdžiai komentavo A. Valinskas.

Jis pabrėžė, jog ir temų pasirinkta per daug, identiteto tokia partija neturės.

„Bet kai tu paimi per daug temų, viena tema išskysta. Turi būti labai normalus ir aiškus stuburas – šeima standartinė, tradicinė. Gerai, dabar jie nei už šeimą, už kurią labai agitavo. Dabar buvo prie skiepus, tada vėl temą keis. Identiteto partija tiesiog nesusikuria tokio. Paaiškės, kad partija gali būti prieš viską“, – įžvalgomis laidoje „Iš esmės“ dalijosi A. Valinskas.

Jeigu protesto organizatoriai tikrai virs politine jėga, Seimo rinkimuose jiems nebus lengva, kalbėjo A. Valinskas.

„Dėl tų pačių vertybių juos palaiko ir kitos partijos, kurios yra žymiai stipresnės. Pavyzdžiui, valstiečiai. Jie konkuruos dėl tų pačių balsų. Jei ta nauja politinė jėga ir nukabins kažkiek nuo tų valstiečių ar darbiečių, tai nukentės tik jie. Bet šitiems lengvai neatiteks. Nemanau, kad jie surinktų pakankamai balsų, kad patektų į Seimą. Šiais laikais 5 procentų ribą peržengti yra pakankamai sudėtinga“, – laidoje kalbėjo buvęs Seimo pirmininkas A. Valinskas.

Visą laidą „Iš esmės“ Delfi TV eteryje galėsite stebėti nuo 19.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (524)