Pagal išlaidas mašinos priežiūrai ir remontui R. Sinkevičius yra absoliutus lyderis tarp visų Seimo narių.

Ministro patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys DELFI teigė, jog pats R. Sinkevičius disponuoja kiek kitokia statistika. Tačiau stambių išlaidų mašinos remontui būta – esą vienos ministro asmeninio „Mercedes“ markės automobilio detalės keitimas atsiėjo net 8 tūkst. Lt.

„Skaičius skiriasi. Ministui duota ataskaita – 10,5 tūkst. Lt ar pan. Mačiau Seimo jam duotą išrašą. (...) Pagrindinę dalį sudarė tai, kad jo automobilyje, kuris naudojamas parlamentinei veiklai, užsidegė stabdžių ženkliukas. Jis nuvežė remontuoti. Ir nustatė, kad yra sugedęs kompiuterinis stabdžių blokas, kuris yra ne remontuojamas, o keičiamas. Ir jo kaina yra apie 8 tūkst. Lt. Buvo pakeistas tas blokas“, - kalbėjo R. Slapšys.

Pašnekovo teigimu, ministras negalėjo rizikuoti ir nekeisti brangios detalės – esą tai galėjo grėsti stabdžių gedimu, kas keltų labai rimtą pavojų.

Anot ministro patarėjo, R. Sinkevičius griežtai skiria Seimo nario ir ministro darbą. Esą ministerijos mašina naudojama tik ministro funkcijų atlikimui, o visur kitur jis keliauja asmeniniu automobiliu.

„Ministerijos transportas yra susijęs su ministro darbu. Ten, kur jis dirba kaip ministras, jis važiuoja su tarnybiniu ministro transporto. O Seimo nariu jis yra visas kitas valandas. Taigi važiuoja su asmeniniu. Ir į ministeriją, ir iš ministerijos jis važiuoja su asmenine transporto priemonė“, - sakė R. Slapšys.

Pagal oficialią Seimo statistiką, labai nedaug nuo susisiekimo ministro atsiliko socdemas Darius Petrošius. Jis per pusmetį automobilio eksploatacijai išleido 12,56 tūkst. Lt. Dar trys parlamentarai – liberalas Eugenijus Gentvilas bei Lenkų rinkimų akcijos atstovai Leonardas Talmontas ir Rita Tamašunienė – per 6 mėnesius šioms reikmėms skyrė daugiau kaip 10 tūkst. Lt iš mokesčių mokėtojų kišenės.

8 tūkst. Lt ar daugiau parlamentinių lėšų mašinos priežiūrai atseikėjo iš viso 21 Seimo narys. 

Daugiausiai už automobilio eksploataciją ir priežiūrą sumokantys Seimo nariai
Seimo narys Per 2013 m. I pusmetį sumokėta suma (tūkst. Lt)
Rimantas Sinkevičius 12,61
Darius Petrošius 12,56
Leonardas Talmontas 10,49
Eugenijus Gentvilas 10,44
Rita Tamašunienė 10,32
Irina Rozova 9,82
Vytautas Juozapaitis 9,72
Rytas Kupčinskas 9,64
Paulius Saudargas 9,57
Antanas Matulas 9,56
Audronė Pitrėnienė 9,45
Bronius Bradauskas 9,32
Edmundas Jonyla 9,23
Stasys Šedbaras 9,19
Zita Žvikienė 9,09
Rokas Žilinskas 8,98
Antanas Nesteckis 8,50
Pranas Žeimys 8,49
Sergejus Ursulas 8,48
Egidijus Vareikis 8,18
Kęstas Komskis 8,12

DELFI primena, jog R. Sinkevičius nėra vienintelis Seimo nario kėdę užimantis ministras, automobiliui atseikėjęs solidžią sumą iš parlamentinių lėšų. Pavyzdžiui, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis mašinos nuomai per pirmąjį šių metų pusmetį skyrė 9,2 tūkst. Lt.