Pasigirdus siūlymams leisti jaunimui savivaldos rinkimuose balsuoti nuo 16 metų, prisiminta prieš kelerius metus iškelta idėja balso teisę įgauti nuo pat gimimo. Tokią teisę vaikams iki pilnametystės esą galėtų užtikrinti tėvai ar globėjai.

„Manęs tokia mintis nešokiruoja, aš ją vertinu kaip labai racionalią žinant, kad Lietuva senėja, senėja jau 30 su trupučiu metų, ir artėja tas laikas, kai visų mūsų gyvenimus lems žmonės, kurie aktyviai nebedalyvauja nei kurdami bendrąjį produktą, nei apskritai duodami naudos“, – trečiadienį dalyvaudamas laidoje „Delfi diena“ komentavo apžvalgininkas, signataras R. Valatka.

Tiesa, dauguma, jo įsitikinimu, pasišiauštų išgirdę tokią idėją.

R. Valatka pateikė analogiją.

„Jeigu šitam mūsų Seimui reikėtų spręsti, suteikti moterims balsavimo teisę, ar nesuteikti, manyčiau, kad daugumos balsavimas nesurinktų lygiai taip pat, kaip ir Civilinės sąjungos įstatymas. Nes tada koks nors konservatorius P. Saudargas, agroliberalas J. Varkalys, R. Juška, R. Vaitkus ir kiti pradėtų aiškinti, kad tai prieštarauja Jėzaus Kristaus mokymui.

Mes esame rutininio mąstymo šalis ir mums naujos idėjos yra nepriimtinos iš principo...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)