Pats teisiamasis kaltės kratosi.

„Nieko nežinau“, – sakė vyras, žurnalistų paklaustas, ar pripažįsta kaltę.

„Be abejo“, – sakė S.Balsevičius, tvirtindamas, kad jis čia „niekuo dėtas“.

Nepagautas, gal ir ne vagis. Tačiau nufilmuotas savo paties sumontuotos kameros – jau įtariamasis.

Prokuroras Jonas Trumpulis žurnalistams sakė, kad užfiksuota nuotrauka tokia gera, kad abejonių nė nekilo.

„Išvada tokia, kad (nuotrauka, aut. p.) labai portretinė, išvada, kad tas pats asmuo buvo, sumontavo kamerą“, – sakė prokuroras.

„Jis pats buvo nusifilmavęs ir štai, peržiūrėjus tuos vaizdo įrašus ir buvo rastas jo atvaizdas nusifilmavusio, todėl ir skirta užduotis portretinė užduotis specialistui“, – kalbėjo J.Trumpulis.

Specialisto išvada buvo paprasta – kaltinamasis ir nuotraukoje užfiksuotas asmuo yra tas pats – S.Balsevičius. Bet pastarasis su tuo nesutinka, ginasi, kad ten buvo ne jis.

Be jo paties atvaizdo kameros kortelėje ekspertai rado 340 įrašų, kuriuose užfiksuoti lytiniai organai. Filmuodamas tualete šiaulietis ne tik neteisėtai rinko informaciją apie asmenų privatų gyvenimą, bet ir pagamino pornografinio pobūdžio vaizdo įrašų, kuriuose vaizduojami mažamečiai vaikai iki 14 metų.

Kur šie įrašai būtų panaudoti, jei ne vienas smalsus vyriškis, kuris, užsukęs į tualetą, ėmė tyrinėti skylutę dangtyje, neaišku.

Pranešus policijai apie keistą radinį, atvykę specialistai klozeto dangtyje rado sumontuotą savadarbę vaizdo įrašymo įrangą. Ji susidėjo iš vaizdo registratoriaus kameros, bei prie jos pritvirtintų baterijų ir atminties kortelės.

Dabar šiauliečiui už šį, tualete sumontuotą išradimą gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

DELFI primena, kad S.Balsevičius buvo sulaikytas šių metų vasario pradžioje.