Sklypas, adresu Jonavos g. 35E, 2021 metų birželį perduotas naujam savininkui paveldėjimo teise. Praėjus trims mėnesiams, jį nupirko Simona Morkūnaitė, kuri anksčiau minėta LRT tyrime dėl neskaidrios sklypų grąžinimo schemos.

Kaip rašė LRT „jai padedant pastaruosius septynerius metus mero sūnus ir jo aplinka supirkinėjo grąžinamus žemės sklypus.“ Tyrimo metu S. Morkūnaitė teigė, jog asmenys, kuriems galėtų būti grąžinta žemė, patys ją susirasdavo.

Bandant susisiekti su S. Morkūnaite, telefonu ji neatsiliepė. Jei gausime komentarą, straipsnis bus papildytas.

Po dviejų metų, moteris minėtą sklypą Jonavos gatvėje pardavė Kauno tarybos nariui Š. Matijošaičiui.

Vaizdingoje vietoje įsigyto sklypo naudojimo paskirtis Kita, o žemės sklypo naudojimo būdu nurodyta „Rekreacinės teritorijos“. Tokiame sklype gali būti statomi ilgalaikiam (stacionariam) poilsiui su poilsio paskirties pastatais ar trumpalaikiam poilsiui skirti pastatai.

Statybų leidimo neprašė


Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius, sklypas yra privatus, o statybų leidimui prašymai pateikti nebuvo.

„Dėl jūsų minimo adreso Jonavos g. 35E savivaldybės administracija nėra gavusi prašymo išduoti statybą leidžiantį dokumentą. Tai yra privati nuosavybė, todėl apie planuojamus darbus reikėtų klausti sklypo savininkų“, – teigė Kauno savivaldybės atstovas.

Š. Matijošaičiui klausimai dėl jam priklausančio sklypo išsiųsti vasario 26 d., atsakymų iki šiol negavome. Jei gausime atsakymus, publikaciją papildysime.

Pradėtas tyrimas


Viešai prieinamuose Kauno savivaldybės dokumentuose dėl „Leidimo kirsti ar kitaip pašalinti iš augimo vietos saugotinus želdinius 2023 m.“, nurodoma, jog pernai lapkričio 30 d. paskelbtas sprendimas dėl 2 gluosnių ir 6 uosių kirtimo Jonavos gatvėje. Dokumente nepatikslinama, kuriame Jonavos g. esančiame sklype šie medžiai buvo ar bus pašalinti. Taip pat nurodomas 308 EUR atkuriamosios vertės kompensacijos dydis.

Dėl atliekamų darbų Jonavos g. 35E sklype, pasiteirauta Aplinkos apsaugos departamento (AAD). Komunikacijos skyriaus atstovai padėkojo už informaciją ir nurodė, jog pradedamas tyrimas.

„Išsamiau apie tyrimą galėsime pakomentuoti tik jam pasibaigus“, – teigė AAD atstovai.

Kaune valdo per 100 NT objektų


Š. Matijošaitis, kovo 7 dienos duomenimis, Kauno mieste Nuosavybės teise turi įgytus 108 nekilnojamojo turto objektus. Iš kurių – 65 žemės sklypai, 9 statiniai, 23 patalpos/butai ir 11 žemės sklypų su statiniais.

Matijošaičių šeimos narys dėl savo turtų skandalingai nuskambėjo 2022 metų LRT tyrime, kuriame narpliota sudėtinga sklypų įsigijimo schema. LRT tyrimų skyrius tuomet skelbė, jog naudojant neskaidrią schemą, Kauno mero sūnus įgijo 34 žemės sklypus įvairiuose Kauno vietose.

Registrų centro duomenimis, bendra šių sklypų vertė, tyrimo metu, siekė per 2,5 mln. eurų, tačiau nekilnojamojo turto ekspertų vertinimu, reali jų vertė gerokai didesnė.

Dėl Š. Matijošaičiui ir jo žmonai Rasai priklausančių sklypų prestižiniame Vičiūnų mikrorajone anksčiau sukilo jų kaimynai, kai sužinojo, jog teritorijoje, kurioje vyrauja mažaaukščiai nuosavi gyvenamieji namai, planuojama statyti daugiabučius. Teritoriją ruošiant statyboms, buvo gautas leidimas iškirsti per 6 tūkst. įvairiausių želdinių ir medžių.