„Taip, šeimai buvo teikta pagalba dėl bendravimo su vaiku tvarkos“, – Eltai perduotame komentare teigia A. Žilinaitė.

„Kai tėvai gyvena skyriumi, yra nustatoma bendravimo su vaiku tvarka. Kai tėvai šeimoje gyvena bendrai, tų problemų turbūt neiškyla, o čia vis tiek reikia susitarti, su kuo vaikas gyvens, kokiu periodiškumu tėvai susitiks, bendraus, kaip vyks tas bendravimas. Tai dėl šito tikrai esame dalyvavę (šeimos gyvenime – ELTA)“, – pažymėjo tarnybos atstovė.

Sekmadienį buvo gautas moters (gim. 1996 m.) pranešimas apie tai, jog vyras ( gim. 1989 m.) Kretingos rajone, Sausdravų kaime, paėmė jos dukrą ir sutartu laiku jai negrąžino. Kiek vėliau paaiškėjo, kad vyras pagrobė savo mažametę dukrą (gim. 2022 m.) ir bėgdamas kirto Rusijos sieną.

Atliekant paieškos veiksmus, nustatyta, kad tą pačią dieną, apie 13 val. 4 val. min., Šilutės rajone, Skirvytės upėje, vyras su dukra valtimi kirto Lietuvos–Rusijos valstybinę sieną ir buvo sulaikyti Rusijos teritorijoje.

Lietuvos pasieniečiai pastebėjo, kad Skirvytės upėje guminė valtis kirto Lietuvos ir Rusijos sieną ir įplaukė į meldus. Prie jų priplaukė Rusijos pareigūnų kateris. Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo Giedriaus Mišučio, pasieniečiai dar bandė žodžiu susisiekti su valtimi nuplaukiančiais asmenimis, tačiau jokio atsakymo negavo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo. Tuo metu VSAT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

VSAT kreipėsi į Kaliningrado srities pasienio pareigūnus su prašymu kuo skubiau organizuoti susitikimą dėl to kūdikio perdavimo ir grąžinimo motinai. Kol kas dėl mažametės perdavimo nėra sutarta, tačiau, pasak Lietuvos pasieniečių, Rusijos pareigūnai pranešė, kad vaikas yra saugus, juo pasirūpinta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)