Kaip praneša institutas, PVI valdyba birželio 28 dieną priėmė buvusio direktoriaus Dariaus Kuolio atsistatydinimą ir į vadovo pareigas paskyrė I.Petronytę.

Darius Kuolys vadovavo Pilietinės visuomenės institutui nuo jo įsteigimo 2004 metais. PVI valdybai jis išsakė dvi savo atsistatydinimo priežastis - institutui reikia permainų, kad būtų išvengta stiliaus inercijos, taip pat visuomenės ir Lietuvos mokyklų labui reikia sėkmingai įgyvendinti projektą "Kuriame respubliką", kurį žlugdyti esą pradėjo D.Kuolio kritikuoti dabartinės valdžios pareigūnai.

Pasak pranešimo, naujoji instituto vadovė I.Petronytė, baigusi Utenos Adolfo Šapokos gimnaziją, studijavo politikos mokslus Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Čia parašė daktarinę disertaciją apie politinių nuostatų formavimąsi pokomunistinėse valstybėse ir Lietuvoje. Šiuo metu yra Vilniaus universiteto dėstytoja.

Institute I.PEtronytė dirba nuo 2007 metų, ji koordinavo Instituto mokslinių tyrimų ir pilietinio švietimo projektus. Pasak pranešimo, jos pastangomis PVI yra atlikęs Lietuvos savivaldos būklės, valdžios atvirumo ir prieinamumo, visuomenės geopolitinių nuostatų, pilietinės galios indekso ir kitus mokslinius tyrimus, vykdo diskusijų klubų "Civitas" ir moksleivių pilietinių akademijų "Civitas" edukacines programas. Šiuo metu kartu su partneriais I.Petronytė prisideda prie beveik trejus metus truksiančio pilietinio ugdymo projekto "Kuriame Respubliką" koordinavimo.

Pilietinės visuomenės institutas - viešosios politikos tyrimų ir edukacinių projektų įgyvendinimo centras, kurio valdybą sudaro Egidijus Aleksandravičius, Alvydas Jokubaitis, Arūnas Poviliūnas, Romas Sakadolskis, Diana Vilytė.