Prezidentūros Spaudos tarnybos vadovas Marius Lukošiūnas DELFI teigė, jog iš anksto nenumatyto, maždaug pusvalandį trukusio pokalbio metu prezidentas V.Adamkus su J.Prapiesčiu kalbėjosi apie pačią Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) instituciją, jai patikėtas funkcijas, tarnybos vadovo atsakomybę ir jam tenkančio darbo pobūdį.

“Konkretaus pasiūlymo ponui Prapiesčiui nebuvo pateikta. Tiesiog su juo buvo kalbamasi, kaip su vienu iš realių kandidatų į STT vadovo postą”, - DELFI sakė M.Lukošiūnas.

“Ponas Prapiestis yra žinomas teisininkas, gerbiamas žmogus, buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatas. Ir tai yra pakankamai svarūs motyvai susitikti ir vertinti jį kaip galimą kandidatą”, - prezidento pasirinkimą aiškino Spaudos tarnybos vadovas.

Pasak M.Lukošiūno, J.Prapiestis pats neinformavo, ar sutiktų būti naujuoju STT vadovu.

Prezidento patarėjas tvirtino nėra linkęs sureikšminti to fakto, jog Konstitucinio Teismo teisėjas į Prezidentūrą buvo pakviestas pirmas. “Vyksta diskusijos. Prezidentas taip pat nevertino pirmojo kandidato atsakymų. Tai bus galima padaryti tik susitikus su visais kandidatais”, - kalbėjo M.Lukošiūnas.

Prezidento spaudos tarnybos vadovas DELFI tikino, kad prezidento komanda neturi konkrečių skaičių ir pavardžių tų asmenų, kurie galėtų pakeisti STT vadovą.

Pasak M.Lukošiūno, artimiausiu metu bus toliau susitinkama su kitais asmenimis, kurie galėtų pakeisti dabartinį STT direktorių.

J.Prapiestis yra 52-ejų signataras, turi socialinių mokslų daktaro laipsnį. 1990-1992 metais buvo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatas, Konstitucijos projekto rengimo grupės narys, dalyvavo rengiant konstitucinius, baudžiamuosius, bausmių vykdymo ir kitus teisinės reformos įstatymus. Dabartinis Konstitucinio Teismo teisėjas 1992-1996 metais dirbo teisingumo ministru. Konstitucinio Teismo teisėju J.Prapiestis buvo paskirtas 1996 metų kovą.

Prezidentas žurnalistams anksčiau yra teigęs, kad į STT vadovo postą jis ieškos pareigūno, kuris profesionaliai dirbs teisėsaugos rėmuose ir su visa energija kovos prieš bet kokio lygmens korupciją.

V.Adamkus teigė, kad kandidatas į STT vadovo postą turi būti profesionalas, neįsivėlęs į politinius žaidimus. Prezidentas taip pat teigė, kad kandidatu gali būti ir teisėjas, profesionalas, turintis gerą reputaciją, pajėgus administruoti. STT vadovą Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Pasak neoficialių šaltinių, tarp galimų kandidatų į STT vadovo postą minimi ir kiti KT teisėjai Egidijus Jarašiūnas ir Augustinas Normantas.