Iki šiol Seimas dvi savaites nesėkmingai bandė suformuoti laikinąją komisiją, kuri nagrinėtų generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimąsi dėl „darbiečių“ patriarcho imuniteto panaikinimo.

Vis dėlto Seimas eilinį sykį nepajėgė imtis šio klausimo. „Darbietis“ Valentinas Bukauskas paprašė pertraukos, mat Seimo Etikos ir procedūrų komisija, turėjusi pateikti savo vertinimą dėl komisijos formavimo, nesusirinko ir šio darbo neatliko.

Seimas šiam pasiūlymui pritarė bendru sutarimu.

Taip „darbiečių“ patriarcho imuniteto klausimas Seime stringa jau tris savaites. Pirmasis bandymas suformuoti komisiją žlugo lapkričio 19 d., ne tik „darbiečių“, bet ir konservatorių balsais – mat dešinieji pasipiktino, kai komisijos vadovu pasiūlytas „tvarkietis“ Petras Gražulis.

Bandymai sugrąžinti šį klausimą į Seimo darbotvarkę kaskart žlugdavo. Viename iš posėdžių Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tiesiogine prasme užčiaupė V. Uspaskicho klausimo sugrąžinimo siekusius konservatorius. Tokį reikalavimą kėlę Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė savo motyvams pristatyti turėjo mažai laiko – L. Graužinienė paprasčiausiai išjungė jų mikrofonus.

V. Uspaskicho imunitetas šioje Seimo kadencijoje naikinamas jau antrą kartą. Neliečiamybę dėl juodosios buhalterijos bylos praradęs politikas šiuo metu figūruoja ikiteisminiame tyrime dėl teismo įžeidimo. Jį su bendražygiais nuteisusius teisėjus V. Uspaskichas viešai išvadino nusikaltėliais.