„Negali čia būti dviejų pirmininkų - vienas garbės ir kitas negarbės. 2015 m. gruodžio mėnesį partijos pirmininke išrinkus Ž. Pinskuviene buvo pakeistas partijos statutas.

Jame išliko Garbės pirmininko titulas, tačiau partijos valdyme gali dalyvauti tik asmenys, esantys partijos nariais. V. Uspaskich 2015 m. gruodžio mėnesį išstojo iš partijos, tačiau Garbės pirmininko statusą turi iki šiol“, - partijos pranešime kalbėjo Živilė Pinskuvienė.

Ji pabrėžė, jog partijoje turi būti vienas aiškus lyderis, kurį išrenka visi nariai demokratinių rinkimų metu.

Po Darbo partijos pirmininkės pasisakymo, V. Uspaskich pareiškė, kad grįžta į partiją ir teigė parašęs Kėdainių skyriui prašymą į ją įstoti.

Tiesa, šį prašymą turi apsvarstyti Darbo partijos Kėdainių skyriaus taryba, vadovaujama laikinai einančio pareigas Juozo Gaidamav.

Į Tarybos posėdį Širvintose atvyko tik 27 iš 92 Darbo partijos Tarybos narių.

V. Uspaskichas gali imtis gelbėti Darbo partiją

Darbo partijos įkūrėjui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui ketinant grįžti į partiją, politologas mano, kad Darbo partijai gresiant visiškai išnykti iš politikos žemėlapio, buvusiam jos lyderiui gali būti patrauklu imtis gelbėtojo vaidmens.

Pasak Tomo Janeliūno, tai rodo, kad V.Uspaskichui politika vis dar yra įdomi.

„Nelabai seku pastaruoju metu, kas vyksta Darbo partijos viduje, bet atrodo, kad dabartinė partijos vadovė (Živilė Pinskuvienė - BNS) jau galutinai praranda net ir pačių partiečių pasitikėjimą, ir greičiausiai kažkas iš tų partiečių įkalbėjo Uspaskichą grįžti gelbėti partijos. Aš siečiau tai būtent su noru pasinaudoti situacija, kada vyksta kitose partijose ne visada malonūs dalykai ir tos partijos neturi augančio populiarumo, o Darbo partijoje situacija jeigu nesikeis, tai iš tikrųjų ji rizikuoja visiškai sunykti.

Tai, matyt, Viktorui Uspaskichui gal iš tikrųjų kilo šiokia tokia nostalgija ir tie prašymai imtis vėl gelbėtojo vaidmens jam, matyt, yra emociškai patrauklūs. Nepaisant to, jog jis kabėjo, kad yra pasitraukęs iš partijos ir jam svarbesni kiti dalykai, manau, Uspaskichas kaip politikas nugali ir jam vis dar ta politika yra įdomi ir jis visai gali bandyti į ją sugrįžti“, - BNS sakė T.Janeliūnas.

Kaip šeštadienį pranešė Darbo partijos informacijos centras, 2015 metų pabaigoje iš partijos pasitraukęs V.Uspaskichas parašė Kėdainių skyriui prašymą vėl įstoti į šią politinę organizaciją. Prašymą dar turi apsvarstyti partijos Kėdainių skyriaus taryba.

V. Uspaskichas yra Darbo partijos garbės pirmininkas.