Apie tai „darbiečių“ patriarchas prabilo TV3 laidoje „Savaitės komentarai“. Anot jo, priekaištų netrūksta visiems ministrams, išskyrus V. Baltraitienę.

„Tikrai dėl V. Baltraitienės nėra kažkokių tai priekaištų didelių. Bet dėl visų kitų ministrų - yra. Dėl visų kitų ministrų“, - sakė V. Uspaskichas.

Darbo partijai, be V. Baltraitienės, atstovauja švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė bei kultūros ministras Šarūnas Birutis. „Darbiečiams“ taip pat priklauso energetikos ministerija. Čia į ministro postą deleguotas nepartinis Rokas Masiulis.

Laidos vedėjai Indrei Makaraitytei paklausus, ar tai reiškia, kad kažkas iš ministrų „lėks“, europarlamentaras pareiškė, kad tai vyks „ne dėl rinkimų“. Konkrečių pavardžių V. Uspaskichas neminėjo.

Vilniaus mero rinkimuose „darbiečių“ vedlys kartoja remsiantis liberalą Remigijų Šimašių.

DELFI primena, jog politikai jau tyliai kalba apie galimas rimtas permainas Darbo partijoje. „Darbiečiai“ savivaldos rinkimuose patyrė fiasko didmiesčiuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje neiškovotas nė vienas tarybos nario mandatas, kai prieš ketverius metus šiuose miestuose iškovotos atitinkamai 8, 4 ir 3 vietos. Vis dėlto „darbiečiai“ tikina, esą partijos lyderė Loreta Graužinienė dar nekeliauja ant ešafoto.