L. Graužinienė nepasirodė

Darbiečiai be vedlio liko po to, kai po savivaldos rinkimų iš pirmininko pareigų pasitraukė Loreta Graužinienė. Darbiečiai sako, kad penktadienį nebus svarstoma, ar ji tinkama eiti Seimo pirmininkės pareigas.

Beje, planuota, kad L. Graužinienė dalyvaus posėdyje, tačiau Kėdainiuose ji nepasirodė.

"Tai man buvo staigmena", - neslėpė V. Uspaskichas.

"Darbo partijos" lyderio teigimu, nuo pirmadienio darbą pradės darbo grupė, kuri įvertins L. Graužinienės bei "Darbo partijos" deleguotų ministrų darbą.

Gavus grupės išvadas turėtų paaiškėti, ar Seimo pirmininkė liks savo pareigose.

- Vėl grįžtate prie partijos vairo. Partija be Jūsų negali?, - po posėdžio žurnalistai paklausė V. Uspaskicho.

- Tai netiesa. Partijos taryba pavedė man iki suvažiavimo eiti partijos pirmininko pareigas. Mes sutarėme, kad Valentinas (Bukauskas – DELFI), kaip dabartinis partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas tvarko juridinius klausimus, popierius ir visą kitą, o aš vadovauju visais politiniais klausimais. Idėjinis lyderis? Galima ir taip pasakyti.

- Tikitės, kad Jūsųs sugrįžimas padės pasiekti geresnių rezultatų?

- Tai yra tik 3 mėnesiai. Aš turiu išanalizuoti visą situaciją, suderinti visą valdymo organą, todėl kad ateis suvažiavimas, per suvažiavimą nepradės ten derinti. Viską reikia paruošti. Suvažiavimui reikia paruošti ir lyderius, ir visą struktūrą, ir strategiją, ir programą ir t.t.

- Gal jau aišku, kada bus sprendžiamas klausimas dėl Seimo pirmininkės?

- Sukurta darbo grupė, kuri pradės dirbti nuo pirmadienio. Įvertins darbus, visus užimamus postus, ne tik Seimo pirmininkės. Pristatys prezidiumui, tarybai. Tada nuspręsime, ką toliau daryti.

- Ar Jus nusebino, kad L. Graužinienė nedalyvavo partijos posėdyje?

- Nustebino.

- Kodėl jos šiandien nėra?

- Kol kas nežinau. Girdėjau, kad ji planavo atvažiuoti.

- Galbūt planuojate kandidatuoti rinkimuose ir tapti partijos pirmininku?

- Ne.

Laikas atsinaujinti

Oficialiai Darbo partijos posėdis šaukiamas pasibaigusiems savivaldos rinkimams aptarti. Rinkimai Darbo partijai nebuvo sėkmingi – nė vienos vietos trijų didžiųjų miestų tarybose.

Penktadienį posėdyje dalyvavo ir kojos traumą patyręs Viktoras Uspaskichas.

„Partijai atėjo metas atsinaujinti“, - neslėpė V. Uspaskichas.

Jis teigė, kad pats siūlys keisti didžiųjų miestų partijos vadovybę.

L. Graužinienės klausimas

Darbo partijos atstovai sutartinai tikina, kad penktadienį nebus svarstomas L. Graužinienės tinkamumo eiti Seimo pirmininkės pareigas klausimas.

„Tačiau gali kilti įvairių diskusijų“, - sako Vytautas Gapšys. Darbiečiai posėdžiauja uždarame posėdyje.

Rinkimai vyks birželio 6-ąją taip pat Kėdainiuose.

V. Uspaskichas sako, kad atėjo laikas išbandyti jaunus politikus.

„Nenorėčiau viešai komentuoti, nes mano nuomonė pateikiama kaip partijos nuomonė. Kokį kandidatą palaikysiu? Jauniausią. V. Gapšį? Jei reiks, palaikysiu ir jį. Tačiau prieš porą dienų su juo kalbėjau. Jis sakė, kad dar nėra apsisprendęs, ar kandidatuoti“, - sako V. Uspaskichas dar kartą pakartojęs, kad neketina siekti pirmininko posto.

Darbo partijos posėdyje patvirtinta, kad partija į Trakų mero rinkimus deleguoja Dangutę Mikutienę.

Pirmininkas paaiškės birželio 6-ąją

Birželio 6 dieną bus šaukiamas Darbo partijos suvažiavimas, kurio metu paaiškės, kas pakeis iš šių pareigų atsistatydinusią Loretą Graužinienę. Tokį sprendimą priėmė penktadienio vakarą posėdžiavusi partijos taryba.

Iki vasaros pradžioje vyksiančio suvažiavimo partijos skyriai įpareigoti išrinkti jo delegatus ir iškelti kandidatūras į partijos vadovo postą.

Kovo 17 d. Darbo partijos Pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininkės pareigų, primena ELTA.

„Prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus, nuo kovo 16 dienos atsistatydinu iš Darbo partijos pirmininko pareigų“, – pareiškė Seimo Pirmininkė.

L. Graužinienė tvirtina, kad dar kartą nekandidatuos į Darbo partijos pirmininkės pareigas, jeigu ir skyriai išreikštų tokį pasitikėjimą.