„Ji gabi, kompetentinga, labai paprasta bendravime, su loginiu mąstymu, ją myli paprasti žmonės, ji labai gražiai bendrauja. Na, aš tai jokių paslapčių nemačiau“, - sakė V. Uspaskichas, kalbinamas TV3 laidoje „Savaitės komentarai“.

Perklaustas, ar moteriškų paslapčių nematė, V. Uspaskichas dėstė: „na, žinote, Loreta yra iš tų moterų, kur, na, pas mane niekad tokių bendrai kaip moterų nėra, pas mane daugiau yra tai, kad žiūrima kaip į specialistę, į ištikimą partijos narę, kaip į draugę, bendražygę, bendramintę“.

Jis pridūrė, kad visą laiką žinojo, kad ir socialdemokratų vadovo ir premjero Algirdo Butkevičiaus nuomonė apie L. Graužinienę yra gera, tad nederino su socialdemokratais galimos kandidatūros į Seimo vadovus.

Klausinėjamas, kas sugalvojo postų mainus Seime, kai parlamento pirmininko pareigas apleido Vydas Gedvilas, Vytautas Gapšys pasitraukė iš pirmojo Seimo vicepirmininko pareigų, ir galiausiai Seimo pirmininke tapo L. Graužinienė, sutikusi ir laikinai vadovauti Darbo partijai, V. Uspaskichas sakė, jog tai buvo V. Gapšio sumanymas, bet jie apie tai kalbėjosi.

Pasak jo, Seimo pirmininke tapo L. Graužinienė dėl to, kad ji sutiko laikinai vadovauti partijai.

„Mes tikėjomės, kad Vytautas Gapšys bus kuo anksčiau išteisintas, mes taip tikėjomės, ir galėtų užimti Seimo pirmininko postą. Mes taip tikėjomės“, - sakė V. Uspaskichas, pridūręs, jog apie Seimo pirmininko posto laikinumą žinojo ir V. Gedvilas.

Paklaustas, ar galvoja apie galimybę pasitraukti iš Lietuvos, V. Uspaskichas sakė, kad išvykti neketina, nes čia – verslas, šeima, vaikai, tačiau pripažino, kad į Rusiją ir toliau dažnai važinės.

„Aš visą laiką važiuodavau dažnai į Rusiją, nesvarbu kokiose pareigose buvau. Ten ir biznis, ir kiti vaikai“, - sakė V. Uspaskichas.

Apie savo karjerą V. Uspaskichas sakė, jog kol kas bus Seimo nariu, o pasibaigus teismo procesams, žiūrės, koks bus sprendimas.