„Manau, kad tiek neužteks. Vėl paliekamas „ant ledo“ nesaugiausias kultūros ir meno žmonių būrys. Vidutinis aktoriaus atlyginimas yra 1300-1500 litų į rankas. Kultūros centrų, muziejų darbuotojai į rankas regionuose gauna ne daugiau 1100 litų, jei dirba visu etatu. Dabar mes, radę 25 milijonus litų, nerandam dar 25 milijonų litų, kad jiem tais dviem baziniais dydžiais didintume atlyginimą ir sukurtume visavertes sąlygas jiems gyventi?“ – Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ ketvirtadienį kalbėjo V. Stundys.
 
Pasak jo, neaišku, ar kultūrininkai turi, kuo džiaugtis, nes atlyginimų didinimo programos nėra:
 
„Apskritai šiandien finansų ministras pasakė labai įdomų dalyką. Šitie 25 milijonai (litų – red.) yra vienkartinė injekcija. Apie jokią atlyginimų ddinimo programą, apie kurią buvo kalbama pavasarį, dabar nėra nė kalbos.“
 
Pasak V. Stundžio, kultūros darbuotojų rugsėjį vykdyta „Neužmirštuolių“ akcija, kuomet atsakingiems asmenims buvo teikiami atvirukai su neužmirštuolių puokšte ir valdžios pažadais, padėjo nors šiek tiek prisibelsti į politikų širdis.
 
„Aš manau, kad jeigu tos akcijos būtų nebuvę, valdančiosios koalicijos kurtumas būtų didesnis. Bent jau viena ausele šį bei tą išgirdo“, - komentavo V. Stundys.
 
Kitą ketvirtadienį Seime bus priimamas 2014 metų biudžetas.
 
Visą laidos „Aktualioji ­valanda“ įrašą žiūrėkite čia.