„Rusija keičiasi, Europa keičiasi, visas pasaulis keičiasi. Turime daug problemų, bet yra ir akivaizdžių konkurencinių pranašumų, lyginant su kitomis šalimis. Gyvenimas tai rodo“, – sakė V. Putinas interviu per televiziją, kalbėdamas apie merginą iš Lietuvos, kuri mokosi Tomske, praneša ru.DELFI.lt.

Rusijos prezidentas pabrėžė, kad 1985 m. gyventojų surašymo Lietuvoje duomenimis, Lietuvoje gyveno daugiau nei 3,5 mln. žmonių, o dabar gyvena trečdaliu mažiau.

„Dar prastesnė situacija Latvijoje. Kiek geresnė Estijoje. Bet gyventojų nutekėjimas kolosalus, tiesiog kolosalus“, – sakė Rusijos prezidentas.

Na, o kalbėdamas apie Rusiją jis atkreipė dėmesį į migracinį pritekėjimą ir demografinį augimą, taip pat į tai, kad paramos teikimas keliomis linijomis pritraukia į Rusiją jaunų tyrėjų.

2015 m. rugsėjį Rusijos prezidentas interviu JAV žiniasklaidai irgi kalbėjo šia tema ir pareiškė, kad Lietuvoje neva gyvena 1,4 mln. žmonių – perpus mažiau nei iš tikrųjų.

„Pavyzdžiui, viena iš šių šalių – Lietuva. Ten dar sovietiniais laikas buvo 3 mln. 400 tūkst. gyventojų. Nedidelė šalis, nedidelė respublika. Dabar, pažiūrėjau naujausius duomenis, 1 mln. 400 tūkst. Kur žmonės? Daugiau nei pusė gyventojų paliko šalį. Įsivaizduojate, jei daugiau nei pusė amerikiečių išvyktų iš Jungtinių Valstijų? Katastrofa“, – sakė V. Putinas interviu televizijai CBS.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Lietuvos gyventojų skaičius – 2,9 mln. žmonių.

O „Rosstat“ pirminiais duomenimis, 2016 m. sausio 1 d. Rusijos gyventojų skaičius buvo 146,52 mln. žmonių.

Nepaisant teigiamos dinamikos, šiuo metu Rusijos gyventojų skaičius mažesnis, nei prasidėjus pirmai V. Putino prezidento kadencijai. 2000 m. sausio 1 d. Rusijoje gyveno 146,89 mln. žmonių, informuoja „Rosbalt“.