Rusija piniginėmis išmokomis vilioja net mirusius. „Lietuvos ryto“ TV išsiaiškino, kad laišką, adresuotą mirusiam tėvui, buvusiam karo veteranui, gavo Pasvalio r. Vaškų seniūnas.

„Aš paklausiau tos ambasados darbuotojų, sako, taip, mes tą laišką žinom, mes laukiam žinių iš jūsų, bet sakau, kodėl spjaudot žmonėms į sielas. Sako, kodėl spjaudom, mes rūpinamės jumis“, – „Lietuvos ryto“ televizijos žinių tarnybai kalbėjo įsižeidęs Vaškų seniūnas Kęstutis Jasėnas.

Rusijos skiriami pensijos priedai siekia nuo 35 iki 70 litų kas mėnesį. Nurodymą dėl išmokų lietuviams, latviams ir estams V. Putinas pasirašė gegužę. Išmokos siūlomos ne tik karo veteranams, bet ir stribams, žiauriai kankinusiems ir žudžiusiems Lietuvos partizanus. Į tokią paramą gali pretenduoti ir šių asmenų našlės.

„Sovietiniai karo veteranai, stribai, jų šeimos nariai – tai tikriausiai pati lojaliausia Rusijai ir jos režimui dalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Tai yra atrama, tai žmonės, į kuriuos galima kreiptis pagalbos, paramos“, – „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino savaitraščio „Veidas“ apžvalgininkas Audrius Bačiulis.

Rusijos ambasada tvirtina, kad atsiliepusių į kvietimą registruotis gauti papildomas išmokas yra jūra, tačiau tikslaus skaičiaus neįvardija.