„Prokuroras ne Dievas, jis irgi gali klysti. Aš norėčiau žinoti ne tik apie prokuroro kreipimąsi, bet norėčiau taip pat žinoti, kuo tas kreipimasis remiasi“, – BNS pirmadienį sakė V.Mazuronis.

Teisėsauga pranešė, kad generalinis prokuroras Evaldas Pašilis prašo leisti patraukti V.Gapšį baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl galbūt įvykdytų politinės korupcijos požymių turinčių sunkių nusikaltimų valstybės tarnybai ir valdymo tvarkai.

Vykdant tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu V.Gapšys yra apklaustas specialiuoju liudytoju. Jo neliečiamybę prokurorai siekia panaikinti, nes imunitetas neleidžia patraukti Seimo nario baudžiamojon atsakomybėn.

„Kada bus aišku, kuo kaltinamas arba kuo remiantis tas kreipsimasis yra padarytas, tada spręsime“, – kalbėjo V.Mazuronis.

„Jeigu prokurorai remsis tuo, kad tai yra derėjimasis dėl nuolaidų, kas yra normalu komercinėje veikloje, tai bus vienas vertinimas. Jeigu bus kokie nors pagrindimai prielaidų kitokie, bus kitoks vertinimas“, – pridūrė jis.

Prokuratūros duomenimis, nuo praėjusių metų rudens iki šių metų sausio pabaigos Vilniuje koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per susitikimus su V.Gapšiu už koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 tūkst. eurų kyšį.

Įtariama, kad vienu atveju tai atlikta per bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesams transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 tūkst. eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. eurų – per galbūt apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

V.Gapšys neigia prokuratūros įtarimus.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)