„Vertinu tai kaip sąmoningą provokaciją, nukreiptą prie valstybę, prieš konstitucinę jos sąrangą. Džiaugiuosi, kad beveik niekas iš klaipėdiečių neužkibo ant to pigaus jauko, o tie keli šimtai parašų – greičiau pajuokavimo ar nesusivokimo apraiška“, – penktadienį viešėdamas DELFI interneto konferencijoje sakė V. Grubliauskas.

Tačiau, sako meras, tai ženklas, kad turime būti ypatingai budrūs ir atsakingi. „Situaciją reikia stebėti labai atsakingai, nuolatos, vertinant šiandieninę geopolitinę situaciją“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

DELFI primena, kad skandalas kilo dėl interneto portale avaaz.org prieš pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną rusų kalba pasirodžiusio anoniminio raginimo pasirašyti dėl Klaipėdos krašto prijungimo prie Rusijos. Kitą dieną, surinkus 211 parašų „dėl Klaipėdos krašto prijungimo prie Rusijos Federacijos“, buvo paskelbta, kad „peticija uždaryta“.

Klaipėda – Baltijos šalių New Orleans

Atsakinėdamas į skaitytojų klausimus, V. Grubliauskas atskleidė, kad uostamiestyje butus noriai perka užsieniečiai. Daugiausia tai – Europos šalių piliečiai. „Jų tikslas aiškus – investicija į nekilnojamąjį turtą, perspektyva verslo vystymui ir noras gyventi gražiame šiuolaikiškame ir savo aurą turinčiame mieste, kurio nebijočiau pavadinti Baltijos New Orleans“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Mero teigimu, uostamiesčio siekiamybė, kad 2020 m. Klaipėdos gyventojų skaičius vėl pasiektų 200 tūkst. V. Grubliauskas įsitikinęs, kad tai drąsus ir ambicingas iššūkis, tačiau klaipėdiečiams jis nėra neįveikiamas.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais Klaipėdoje gyveno 158 tūkst. žmonių.

DELFI skaitytojams V. Grubliauskas daug pasakojo apie uostamiestyje planuojamus renginius. Šįmet savo 80-metį mini Jūros šventė, kuri vyks liepos 25-27 dienomis.