"Aš manau, kad jis (Sh. Peresas - ELTA) visiškai teisus yra", - trečiadienio rytą interviu "Žinių radijui" sakė V. Gedvilas.

Parlamento vadovas priminė susitikęs su Izraelio ir Lietuvos draugystės asociacijos "Israelita" atstovais. Pasak V. Gedvilo, jie taip pat kalbėjo apie tai, jog reikia užmiršti tai, kas buvo, bei galvoti apie ateitį.

"Jie labiausiai bijo to, kad nenutrūktų ryšiai tarp Izraelio ir Lietuvos. Jie baiminasi, kad pasikeis kartos ir nutrūks tas bendravimas, ir nori, kad mūsų jaunimas su įvairiais projektais vyktų į Izraelį, o Izraelio jaunimas atvyktų į Lietuvą", - patikino politikas.

Trečiadienį Izraelio vadovas ir Nobelio taikos premijos laureatas Š. Peresas Lietuvoje lankosi Prezidentės kvietimu savo 90-ojo gimtadienio išvakarėse.

Dalia Grybauskaitė ir Š. Peresas aptars dvišalius ryšius, Europos Sąjungos ir Izraelio santykius, padėtį Artimuose Rytuose, holokausto aukų atminimo ir žydų kultūros paveldo klausimus, bendradarbiavimą skatinant inovacijas ir aukštąsias technologijas, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Izraelio Prezidentas su valstybiniu vizitu Lietuvoje lankysis dvi dienas, jam bus suteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio vardas.