Tuo tarpu antradienį interpeliacijos procedūrą atlaikiusį socialdemokratą sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį jis vertina kaip pasirinkusį agresyvų veikimo būdą ir ragina neperlenkti su reformomis.

„Jis pasirinko tokią taktiką, agresyvų veikimo būdą, svarbiausia, kad jis neperlenktų visos pertvarkos, nes kiekvieną kartą agresyviai keičiant visą veiklą ministerijos labai rimtai reikia pagalvoti, nes nuo to gali nukentėsi sveikatos srities darbuotojai, kad ir privati medicina - ji darė tam tikras investicijas, tam tikrus žingsnius, buvo lyg ir reikalinga visuomenei, šiuo metu keičiasi visiškai situacija, gal kažką reikia keisti, bet labai atsargiai, reikia laiko tam, nes reikia pasiruošti pokyčiams", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Gedvilas.

„Kad sveikatos srityje reikia daryti pertvarkas, taip, bet labai atsargiai", - pridūrė Seimo pirmininkas.

Interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui inicijavo opozicinis Liberalų sąjūdis. Daugiausiai klausimų interpeliacijoje buvo dėl pasisakymų apie privatų medicinos sektorių, klausiama, kodėl mažėjo finansavimas sveikatos priežiūros įstaigoms. Nors socialdemokratai paskelbė, kad valdantieji balsavime nedalyvaus, Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Uspaskichas tam paprieštaravo.

Dalis darbiečių dalyvavo balsavime dėl nepasitikėjimo sveikatos apsaugos ministru, tačiau, kaip ir pastebėjo V.Gedvilas, galima numanyti, kad slaptame balsavime jie pasisakė prieš ministro atstatydinimą.

Už nepasitikėjimą ministru balsavo 38 Seimo nariai, prieš buvo 16, susilaikė 7 parlamentarai, 8 biuleteniai rasti negaliojantys. Balsuojant nedalyvavo Socialdemokratų partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei „Tvarkos ir teisingumo" frakcijų nariai. Tuo tarpu balsuoti atėjo beveik visi opoziciniai konservatoriai ir liberalai.

Kad ministras būtų atstatydintas, už tai turėjo balsuoti ne mažiau kaip pusė visų parlamentarų, tai yra mažiausiai 71 politikas.

Seimo komisija siūlė parlamentui nepritarti sveikatos apsaugos ministro atsakymams į klausimus ir pareikšti jam nepasitikėjimą. Toks sprendimas komisijoje priimtas septynių komisijos narių persvara prieš šešis. Prieš ministro atsakymus balsavo ir du komisijoje dirbę koalicijos partneriai Darbo partijos frakcijos atstovai.