Taip jis komentavo miesto policijai išsakytis priekaištus po to, kai vėlų šeštadienio vakarą iš pravažiuojančio automobilio Biržuose buvo apšaudyti jaunuoliai, iš kurių vienas mirė.

V.Gedvilo teigimu, per krizę finansavimas buvo sumažintas visiems ir tuo teisintis negalima.

"Mes visur sumažinome finansavimą, buvo krizės periodas (...). Teisintis, aš manau, tuo nereikia, vis tiek yra struktūra, policija dirba, tiesiog policija neatlieka, aš taip įsivaizduoju, Biržuose savo pareigų, jeigu vyksta tokie dalykai", - Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkas.

Jis sakė sunkiai įsivaizduojantis, kad paaiškėjus, jog gyventojai ne be pagrindo išsako nepasitikėjimą policija, toliau galėtų dirbti dabartiniai miesto policijos vadovai.

"Aš sunkiai įsivaizduoju, jeigu tikrai pasitvirtins tie faktai, kurie buvo aprašyti, ir kur informacija vis didesnė ateina iš Biržų, tai aišku, jeigu jie pasitvirtins, nei policijos vadovai gali dirbti, ir iš viso reikia peržiūrėti ten visą policijos struktūrą Biržuose, įvertinti jų veiklą, įvertinti jų darbą", - kalbėjo V.Gedvilas.

"Jeigu mes nesugebėsime, jeigu nesugebės mūsų teisėsaugos institucijos, nesugebės policija užtikrinti tvarkos, tai dažniausiai žmonės padaro patys tvarką. Bet mes nenorėtume to, kad žmonės užsiimtų ne savo veikla, kiekvienas turime dirbti savo darbą", - dėstė parlamento pirmininkas.

Tikisi, kad prokurorai imsis aktyvių veiksmų dėl N. Venckienės

Seimo pirmininkas V.Gedvilas yra įsitikinęs, kad ieškodama iš Lietuvos pabėgusios Seimo narės Neringos Venckienės policija savo darbą atliko tinkamai. Pasak parlamento vadovo, dabar yra pats laikas aktyvių veiksmų imtis prokuratūrai.

"Aš manau, policija įvykdė savo darbą, šioje vietoje policijos nereikėtų kaltinti, visą bylą veda prokuratūra. Aš manau, yra nustatyta jos buvimo vieta, dabar prokuratūra turi priimti tam tikrus sprendimus, čia jau ne policijos darbas", - savo poziciją trečiadienį "Žinių radijo" laidoje išsakė V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas teigė iš prokuratūros besitikintis konkrečių sprendimų ir to, kad į teisėsaugos darbą neteks įsikišti politikams.

"Aišku, artimiausiu metu, jei taip atsitiks, gal ir man reikės paklausti, kaip Seimo Pirmininkui, vykdant parlamentinę kontrolę, kokie tolimesni veiksmai bus, kur tas žmogus yra. Jeigu formaliai ir žinome, kur jis yra, bet reikia sužinoti, kokie toliau veiksmai bus priimti", - sakė V. Gedvilas.

"Nenoriu daryti įtakos prokuratūrai, prokuratūra turi dirbti savo darbą, bet yra tam tikros ribos, yra tam tikras laikas, vis tiek parlamentarai, tiek aš, kaip Seimo Pirmininkas, domėsiuosi" , - patikino Seimo vadovas.