"Aš nenorėčiau komentuoti V.Gapšio pasisakymo, todėl, kad aš neturiu, ką ir pasakyti. Aišku, yra žiniasklaida, yra visuomenė, yra tam tikras visuomenės sluoksnis, kuris galbūt nori supriešinti mūsų partijos žmones, ir ypatingai didelis dėmesys skiriamas partijos vadovams", - trečiadienį interviu Žinių radijui komentuodamas situaciją sakė V.Gedvilas.

Jis tvirtino, jog minėtas V.Gapšio pareiškimas jam buvęs staigmena. "Man tai buvo staigmena, išgirdau iš žiniasklaidos ir nepatikėjau, mūsų su V.Gapšiu santykiai puikūs, mes dalykiškai bendraujam, jokių kalbų apie tai nebuvo, ir nenorėčiau komentuoti šitos situacijos", - sakė V.Gedvilas.

V.Gapšys apie ketinimus siekti parlamento vadovo posto pareiškė interviu dienraščiui "Lietuvos žinios". "Eisiu į Seimo pirmininkus. Paprasčiausiai partijos pirmininkas turi užimti poziciją. Manau, logiška, kad Seimo pirmininku būtų partijos pirmininkas", - pirmadienį publikuotame interviu cituojamas V.Gapšys..

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako manantis, kad Darbo partijos vadovas V.Gapšys tokiu pareiškimu pajuokavo.

Darbo partijos (leiboristų) vadovas V. Gapšys Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 35 tūkst. 750 litų baudą.