"Jeigu aš skambinsiu prokurorui, tai bus kišimasis į teisėsaugos darbą. Seimo Pirmininkas skambina prokurorui ir ragina jį kažką daryti. Aišku, aš paklausiu, gražiai paklausiu, ką jie toliau darys, kokių veiksmų toliau imsis, juk kažką daryti vis tiek reikės", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" kalbėjo V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas išreiškė susirūpinimą tuo, jog dabar Seimo statute nėra įtvirtinta jokių įrankių, kuriais būtų galima nubausti posėdžių nelankančią N. Venckienę.

"Jeigu žmogus nedirba, negalima jam atlyginimo mokėti", - pažymėjo V. Gedvilas.

ELTA primena, kad penktadienį posėdžiavusi Seimo valdyba, apsvarsčiusi Etikos ir procedūrų komisijos išvadas, nutarė, kad N. Venckienė neteks trečdalio algos.

"Pagal Etikos ir procedūrų komisijos teikimą, kadangi N. Venckienė nedalyvavo daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, tai jai bus vienu trečdaliu sumažintas atlyginimas", - po Seimo valdybos posėdžio Eltai sakė Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys.

Pasak jo, N. Venckienė jau už balandį gaus mažesnę algą.

Jeigu N. Venckienė pristatytų pateisinamus dokumentus, pasak V. Gapšio, šis Seimo valdybos sprendimas gali būti pakeistas. "Tačiau kol tokių dokumentų nėra ir nėra žinoma, kokia yra situacija, mes elgiamės pagal statutą ir mažiname atlyginimą", - sakė V. Gapšys.

Seimo Pirmininko V. Gedvilo teigimu, jeigu N. Venckienė ir toliau nepasirodys Seime, vėl gali būti svarstomas klausimas dėl atlyginimo sumažinimo. "Mes kitokios situacijos neturime. Yra patinė situacija", - sakė Seimo vadovas.

V. Gedvilo teigimu, apkaltos procedūra N. Venckienei šiuo metu negalima, nes ji turi dalyvauti ir gintis.

Kaip numato Seimo statutas, Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Remiantis Etikos ir procedūrų komisijos išvadomis, atlyginimas sumažinamas Seimo valdybos sprendimu. Suma, kuria sumažinamas Seimo nario atlyginimas, išskaitoma iš Seimo nario artimiausio mėnesio atlyginimo.