Tokios iniciatyvos imtasi dėl VRK blaškymosi priimant sprendimą dėl parašų už referendumą dėl žemės. Valdantieji teigia, jog klausimas dėl Z. Vaigausko atstatydinimo turi būti sprendžiamas tik po gegužę vyksiančių prezidento ir Europos Parlamento rinkimų, opozicijos nuomone – to reikėtų imtis jau dabar. 

Z. Vaigauskas tokių siūlymų nesureikšmina, pasak jo, kai esi susijęs su politikais ir rinkimais, vargu ar įmanoma išvengti priekaištų, kritikos bei nepasitenkinimo proveržių, rašo „Lietuvos žinios“. 

Aiškindamas, kodėl reikia atstatydinti Z. Vaigauską, Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma teigė, jog „dabar Seimas atsidūręs keblioje padėtyje. Nežinia, ar grąžinti tuos parašus VRK, priverčiant suskaičiuoti iš naujo, ar pačiam skaičiuoti. Tokiu atveju gerai vertinti pirmininko neišeina, nes sukurta problema jautriu klausimu“.

Socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės manymu, skubėti pertvarkyti VRK nėra jokio reikalo. „Visi mokomės iš savo klaidų. Kuris jau čia toks neklystantis?“ - stebėjosi socialdemokratė.

VRK dirbantis advokatas Julius Jasaitis teigė, jog Z. Vaigauskas – tikras profesionalas. „Lietuvoje kito tokio nepažįstu. Tie, kurie mano, kad pakeitus Z. Vaigauską komisijos darbas pagerės, klysta. Priešingai, komisija gali priimti tokių sprendimų, dėl kurių valstybėje gali kilti įtampa“, - kalbėjo J. Jasaitis. Pasak jo, Z. Vaigausko darbo metu komisija didelių klaidų padariusi nebuvo.