Tragiškas incidentas įvyko Agia Fotios gyvenvietėje Ierapetroje, Kretoje.

Didelė uolos dalis atskilo nuo kalvos šlaito netoli paplūdimo, prie nuomojamų būstų.

Vienas iš dviejų sugriautų būstų buvo tuščias, kitame buvo apsistojusi turistų šeima, juos užbėrė griuvėsiai ir nuolaužos.

Gelbėjimo operacija truko 4 valandas

Į įvykio vietą pirmiausiai atvyko du automobiliai ir Ierapetros ugniagesiai, vėliau buvo iškviestos didesnės ugniagesių pajėgos (50 ugniagesių ir 20 mašinų) iš kitų Kretos dalių bei gelbėtojai iš specialiųjų padalinių nelaimėms likviduoti ir Graikijos greitojo reagavimo grupės.

Į pagalbą susirinko ir daug savanorių iš Graikijos Raudonojo Kryžiaus bei kitų organizacijų.

Sugriautame būste iš nuolaužų ištraukė beveik nesužalotą 51 m. vyriškį, o 9 m. berniuką nuolaužos buvo prispaudusios, praėjo nemažai laiko, kol jį išvadavo. Devynmetis patyrė kelis sunkius sužalojimus, laimė, jį pavyko išgelbėti.

Gelbėtojai 4 valandas ieškojo berniuko motinos, galiausiai rado ją be sąmonės 1,5 m gylyje tarp griuvėsių. Moterį išgabeno į ligoninę, ten konstatavo jos mirtį.

9 m. berniuką išvežė į Ierapetros ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)