„Reiškiame gilią užuojautą žuvusiųjų ir nukentėjusių artimiesiems, linkime stiprybės sužeistiesiems.

Terorizmo apraiškos bet kokia forma yra bendras visos tarptautinės bendruomenės priešas, prieš kurį ir toliau privalome kovoti sutelktomis pastangomis“, - rašoma URM užuojautoje.

Kaip ELTA jau skelbė, mažiausiai 276 žmonės žuvo, o dar apie 300 buvo sužeisti per sprogimą, nugriaudėjusį šeštadienį Somalio sostinėje Mogadiše. Tai pirmadienį savo „Twitter“ paskyroje pranešė šalies federalinės vyriausybės informacijos ministras Abdirahmanas Omaras Osmanas.

Anksčiau buvo pranešta apie 231 žuvusįjį ir 275 nukentėjusiuosius. „Žuvusiųjų sąrašas išaugo iki 276 žmonių, o dar apie 300 nukentėjo per barbarišką „Al Shabaab“ teroristų ataką“, - parašė pareigūnas.

Užminuotas sunkvežimis išlėkė į orą šeštadienį šalia viešbučio Hodano rajone. Kol kas nė viena iš šalyje veikiančių teroristinių grupuočių neprisiėmė atsakomybės už ataką. Bet valdžia dėl išpuolio kaltina su „Al Qaeeda“ susijusią radikalią islamistų grupuotę „Al Shabaab“, kuri kovoja ginkluotą kovą prieš Somalio vyriausybę ir yra įvykdžiusi dešimtis teroro aktų šalies teritorijoje.

Somalis kaip vientisa valstybė nustojo egzistuoti 1991 metais, kai buvo nuverstas nuo septintojo dešimtmečio pabaigos valdžiusio diktatoriaus Mohamedo Siado Barre režimas. Šiuo metu vienintele tesėta valdžia šalyje tarptautinė bendrija laiko Somalio federalinę vyriausybę, bet ši kontroliuoja tik kai kuriuos subyrėjusios valstybės rajonus.