Tokį sprendimą priėmė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

2014 metų balandį karys buvo atleistas iš tarnybos Lietuvos kariuomenėje, su juo nutraukta profesinės karo tarnybos sutartis dėl kario neteisėtos veikos. Tuo metu kariui buvo pareikšti įtarimai dėl šnipinėjimo.

A.Ošurkovas buvo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono Laikinojo profesinės karo tarnybos personalo rezervo karys.

Teismas nustatė, kad pagal įstatymus, karys, nutraukdamas Profesinę karo tarnybos sutartį prieš terminą, privalo atlyginti jam išduotos karinės aprangos likutinę vertę, išskyrus atvejus, kai jis išleidžiamas į atsargą paliekant jam teisę nešioti uniformą. A.Ošurkovui nebuvo palikta teisė nešioti uniformą.

Kaip yra nustatęs Vilniaus apygardos teismas, tarnaudamas Lietuvos kariuomenėje vyras rinko informaciją, susijusią su Lietuvos karine technika, karių ruošimo programomis, kariuomenės objektais, karių lojalumu savo valstybei.

Šią informaciją kaltinamasis perduodavo Baltarusijos žvalgybos agentui.

Teismas A.Oširkovui skyrė minimalią trejų metų laisvės atėmimo bausmę, atsižvelgęs, kad jis anksčiau nebuvo teistas, prisipažino padaręs nusikaltimą ir padėjo jį išaiškinti. Už šnipinėjimą Lietuvoje gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki 15 metų.