Interviu LNK „Žinioms“ Pravieniškėse bausmę už aferas atliekantis G. Petrikas sakė, kad Seimo narei prognozuoja geresnius šansus likti JAV, tačiau turi kelis patarimus.

„Manau, kad ji tikrai turi daug šansų, palyginus su šitais ekspertais, kurie sako, kad ji tikrai praloš. Aš statyčiau už tai, kad ji laimės. Iš patirties sakau, kad ji tikrai turi pagrindo tam. Tai grėsmės jos gyvybei ir taip toliau. Mirčių aplink šitą visą reikalą...“, - sakė 7 metus JAV nesurastas G. Petrikas.

Kalinys Lietuvai buvo išduotas prieš šešerius metus. Iš pradžių jis nesutiko su ekstradicija, tačiau vėliau apsigalvojo. Dabar jis tai vadina savo didžiule klaida. Jis pasakoja gavęs pažadą išvengti suėmimo, piktinasi, kad nebuvo paleistas lygtinai.

„Aš jai (N. Venckienei - red. past.) patarčiau kovoti iki galo. Jokiu būdu nesutikti grįžti, nes jei ir bus kažkas pažadėta, tai bus, aišku, apgaulė - niekas jai to neišpildys, kas bus pažadėta. Aš manau, kad jei būčiau likęs ir kovojęs iki galo, būčiau laimėjęs tą ekstradicijos bylą“, - sakė jis.

G. Petrikas į laisvę išeis lapkritį, nelaisvėje jis bus praleidęs 9 metus. Jis svarsto apie išvykimą su šeima į užsienį.