Penktadienio vakarą daugybė žmonių stebėjo specialią laidos „Iš esmės“ transliaciją: tiesioginio eterio metu Delfi TV studija beveik trims valandoms virto tikru faktų ir nuomonių ringu, kuriame į akistatą stojo tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas ir europarlamentaras Viktoras Uspaskichas. Emocingoje diskusijoje dalyvavo ir žiūrovai: jiems suteikta galimybė pašnekovams užduoti asmeninius klausimus.V. Uspaskicho į teismą paduotas S. Malinauskas diskusiją pradeda nuo stambaus segtuvo atvertimo, visiems paviešindamas jo turinį – puslapiuose pateikiami detalūs duomenys apie Jungtinėje Karalystėje (JK) įvykusią „Alstom" korupcijos bylą, kurioje kyšį priėmusiu asmeniu įvardijamas būtent V. Uspaskichas.

„Čia kalbama apie tai, kad tuo metu stambus verslininkas Pranciškus Jurgutis, taip pat jo kolega Venskus, keliauja pas Viktorą Uspaskichą 2005 m. kovo mėnesį ir jis iš jų paprašo 15 mln. mainais už tai, kad jie galėtų atlikti nusėlinimo darbus. Toliau vyksta labai detalus susitikimo aprašymas (...), pateikinėjami visi daiktiniai įrodymai.

Štai čia yra Darbo partijos būstinė, logotipas, ponas Jurgutis STT pareigūnams pasakoja apie tai, kaip jis 2006 m. kovo mėnesį Uspaskichui perdavė 4,35 milijonus grynais. Jis detalizuoja, kad ponas Uspaskichas šiuos pinigus susideda į didelę viskio dėžę „Jameson“ ir išsineša iš patalpos. Juokingiausia, kad net aprašomos, fotografuojami įvairūs lagaminai ir kaip tie pinigai buvo nešti“, – segtuve esančią medžiagą pristato S. Malinauskas.

Aprašomas asmuo J. Venskus už šią korupcijos istoriją JK buvo nuteistas ir įkalintas, nes prisipažino ir patvirtino P. Jurgučio parodymą. Buvęs žurnalistas stebisi, kad atsakomybės sulaukė kyšius davęs, bet ne juos priėmęs asmuo. Kelia klausimą, kaip dėl nekalto asmens įkalinimo jaučiasi pats V. Uspaskichas.

„Tuo tarpu Lietuvoje turime žmogų, kuris ne mano, bet JK prokurorų teigimu, galėjo imti milijoninius kyšius. Šita istorija figūruoja juodosios buhalterijos byloje ir byla net nėra pasiekusi teismo, ponas Uspaskichas net apklaustas nebuvo, nes jis atsisakė duoti parodymus. (...) Jums širdis neplyšta?“, – klausia S. Malinauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)