Pirmadienį Valdovų rūmuose surengtoje politinių partijų lyderių spaudos konferencijoje jis sakė, kad net ir su nedideliu skaičiumi narių skirtingose savivaldybių tarybose bus galima pasiekti rezultatų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais išankstiniais balsavimo duomenimis, savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose Darbo partija gavo 5,1 proc. balsų.

„Visumoje džiaugiuosi rinkimų rezultatais, tai neblogas startas ruoštis nacionaliniams rinkimams“, – sakė V. Uspaskichas.

Vilniuje Darbo partija surinko 7,78 proc. balsų, o į merus kandidatavęs V. Uspaskichas – 10,90 proc., tačiau į antrąjį turą nepateko.

„Galbūt reikėjo pasistengti labiau“, – svarstė jis.

Apie tai, kurį kandidatą – Remigijų Šimašių ar Artūrą Zuoką – parems, V. Uspaskichas žadėjo pranešti pirmadienį vakare.

Tuo metu sąrašą Vilniuje vedusi Ieva Kačinskaitė-Urbonienė vertino, kad Darbo partija turi didelį potencialą sostinėje įgyvendinti savo programą.

„Turime penkis programinius punktus, žiūrėsime kaip formuosis koalicija, kokios sritys bus patikėtos mums ir pagal tai spręsime. Visos įvardintos sritys – ir kiemai, ir gatvės, ir labai didelės komunalinių paslaugų kainos, švietimo problemos“, – vardijo ji.