„Buvau įsitikinęs, kad Ramūnas Karbauskis, deklaruodamas savo verslo skaidrumą, nebijos, kilus abejonėms, išsklaidyti jas. Todėl buvau nustebęs, kai kilus viešumoje abejonėms dėl Ramūno Karbauskio verslo, jis pradėjo elgtis taip, kaip įprasta tiems, kurie politinę įtaką naudoja savo verslo naudai, tokiu būdu politiką paversdamas savo verslo dalimi, tokiu būdu darydamas galimybes opozicijai fiksuoti, kad frakcija yra priklausoma nuo „Agrokoncerno“ interesų. Iš principo negalėdamas su tuo sutikti, įteikiu pareiškimą išeiti iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos“, – tuoj po balsavimo dėl atsisakymo atlikti parlamentinį tyrimą dėl žemės valdymo klausimų pareiškė P. Urbšys.

Antradienį Seimas nusprendė, kad netirs situacijos žemės ūkyje. Dauguma parlamentarų pritarė Ekonomikos komiteto išvadai tyrimo nepradėti: už balsavo 53, prieš – 41, o susilaikė šeši parlamentarai.

Imtis žemės ūkio situacijos tyrimo reikalavo konservatoriai paaiškėjus, kad „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ naudojosi politiko sūnų, sesers, brolio, tėvo valdoma žeme ir galbūt nepaiso tvarkos, kad vienas fizinis arba juridinis asmuo gali valdyti ne daugiau kaip 500 hektarų.

Valstiečių ir žaliųjų frakcijoje, kuriai vadovauja R. Karbauskis, liko 55 nariai.

P. Urbšys nepranešė, kad eina dirbti į kitą parlamento frakciją, todėl automatiškai taps Mišrios Seimo narių grupės nariu.

P. Uršbys nėra „valstiečių“ partijos narys, bet su šia partija jis dalyvavo Seimo rinkimuose, buvo jų kandidatų sąraše, bet išrinktas vienmandatėje apygardoje.