Kur pasuks dviprasmiškai vertinamas buvęs politikas, naujienų portalui JP sužinoti nepavyko. Mat P. Urbšys jau kuris laikas neatsako į JP korespondentų skambučius. Nereaguoja ir į trumpąsias žinutes.

Prašymą gavo

Panevėžio miesto Tarybos narė ir pilietinio judėjimo „Kartu“ vadovė Viktorija Vildžiūnienė patvirtino, kad tikrai yra gautas P. Urbšio prašymas trauktis.

„Politinis judėjimas „Kartu“ gavo Povilo Urbšio prašymą išeiti iš judėjimo. Pirmadienį vyko judėjimo ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas, kuriame ir buvo pritarta jo prašymui“, – sakė V. Vildžiūnienė.

Dvigubi nariai

Pasiteiravus, kiek narių priklauso politiniam judėjimui „Kartu“, nes dalis jų priklauso ir politiniam komitetui „Panevėžio labui“, V. Vildžiūnienė tvirtino, kad jų yra apie šimtą.

Viktorija Vildžiūnienė

„Pilietiniam judėjimui priklauso apie 100 narių. Iš politinio komiteto „Panevėžio labui“ prašymus pasitraukti pateikė keletas žmonių, bet iš esmės komitetas veiklos nenutraukia – veikla vykdoma. Į miesto Tarybą buvau išrinkta kaip politinio komiteto atstovė ir keisti nieko neketinu. Atstovauju komitetui ir pritariu jo iškeltai programai. Beje, dalis politinio komiteto „Panevėžio labui“ narių yra pilietinio judėjimo „Kartu“ nariai. Iš politinio komiteto „Panevėžio labui“ pasitraukė ir savivaldos rinkimuose dalyvavęs advokato padėjėjas Rolandas Rutė. Jis buvo tik politinio judėjimo narys“, – aiškino V. Vildžiūnienė.

Iš komiteto pasitraukė

Savivaldos rinkimuose dalyvavęs, buvęs politinio komiteto „Panevėžio labui“ narys R. Rutė paaiškino, kad taip pat jau nebėra jo narys.

„Savivaldos rinkimuose dalyvavau kaip politinio komiteto narys. Iš jo pasitraukiau. Kiek žinau, komitetas savo veiklą dar vykdo“, – trumpai paaiškino R. Rutė.

Rolandas Rutė (dešinėje)

Politinė karjera permaininga

Į politikos užribį nustumto P. Urbšio biografijos faktai įdomūs ir spalvingi: iki 2012 metų balandžio mėnesio jis vadovavo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio padaliniui.

2012–2020 metais – Lietuvos Respublikos Seimo narys, dirbo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete. 2012–2016 m. ir 2018–2020 m. buvo Mišrios grupės narys, 2016–2018 m. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys.

Nuo 2020 m. Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys.

2022 m. buvo įstojęs į Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ gretas, bet vėliau iš jos buvo pašalintas.

2023 m. dalyvavo rinkimuose į Panevėžio miesto tarybą. Jis buvo politinio komiteto „Panevėžio labui“ narys. Deja, eilinį kartą P. Urbšiui rinkimai susiklostė nesėkmingai.