Atakuojami Rusijos gilumoje esantys kariniai aerodromai, strateginės ir simbolinės reikšmės pramonės, verslo objektai. Tokie vaizdai Rusijoje pastarąsias savaites jau tapo įprasti ir, regis, rodo Rusijos nesėkmes kare bei atvirkščiai – sėkmingą Ukrainos atsakomųjų smūgių kampaniją.

Vis dėlto ne tiek degantys rusų lėktuvai bazėse ar dangoraižiai Maskvoje dabar yra svarbiausias ukrainiečių dėmesio objektas – tai yra nukreipiančios, rusus erzinančius ir jų pajėgumus trikdančios, sukaustančios, sekinančios atakos, labiau simbolinės, kurios įkvepia Ukrainą ir jos rėmėjus.

Štai jau 18 mėnesių Ukraina ne šiaip priešinasi agresoriams, bet ir sugeba vis taikliau, skaudžiau, toliau, o svarbiausia – vis dar sugeba atakuoti karinius objektus Rusijoje. Ataka prieš karinį aerodromą Pskove tai tik patvirtina.

Kremlius tai neatsitiktinai vadina teroro atakomis ar bandymu nukreipti dėmesį nuo įstrigusio ukrainiečių kontrpuolimo Zaporižės srityje – daug svarbesnio, šiame karo etape, galimai, lemiamą reikšmę turinčio proceso.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)