Berdiansko oro uostas pietų Ukrainoje, netoli Azovo jūros ne vienerius metus buvo apleistas. Dar 2019 m. vietos valdžia vylėsi modernizuoti oro uostą, pritraukti turistų, tačiau galiausiai tokie planai žlugo 2022-ųjų vasario 24-ąją, kai Rusija pradėjo atvirą karinę invaziją į Ukrainą.

Per kelias dienas pats Berdianskas, jo uostas ir oro uostas buvo užimti, tačiau pastarajame daug veiksmo nesulaukta – rusų kariai bandė prasibrauti toliau į rytus, link Mariupolio ir į Vakarus nuo užimto Chersono. Tačiau kai pastarasis pernai buvo išvaduotas, būtent Berdiansko oro uostas tapo viena svarbiausių strateginių bazių rusams regione.

Šis oro uostas tapo rusų logistikos ir atakų organizavimo prieš ukrainiečių kontrpuolimą atramos tašku, iki šiol nepasiekiamu Ukrainos turimoms ginkluotės sistemoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)